Νέα / Ειδήσεις

«Γυναικοκτονία: Η γυναίκα ως εξιλαστήριο θύμα στην αποκλεισμένη ψυχολογία της Covid εποχής»

Οι Εκδόσεις iWrite συμμετέχουν στον επίσημο προγραμματισμό της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης με ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες εκδηλώσεις που προκαλούν την σκέψη και συμβάλλουν δημιουργικά και αποτελεσματικά στο δημόσιο διάλογο αναφορικά με σοβαρά κοινωνικά θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Ένα δάκρυ. Μια σταγόνα αίμα. Μια φωνή που σβήνει στο σκοτάδι.
Οι συνθήκες εγκλεισμού, που ζούμε τα τελευταία χρόνια λόγω του Covid-19, έφεραν στην επιφάνεια τη φρικτή πραγματικότητα που ζουν αρκετές γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Θύματα, αλλά και επιζήσασες της έμφυλης βίας, ορθώνουν τα στήθη τους ενάντια στη γυναικοκτονία, το κτήνος που θεριεύει πίσω από κλειστές κουρτίνες.

Οι εκδόσεις iWrite και οι συγγραφείς μας Κατερίνα Σιαμπάνη, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας της ψυχολογικής μελέτης «Ημερολόγιο Ψυχοθεραπείας», Πέτρος Θεοδώρου, ψυχοθεραπευτής Gestalt και συγγραφέας της ψυχολογικής μελέτης «Η Σκιά», καθώς και η έμπειρη δημοσιογράφος και συγγραφέας Στελίνα Μαργαριτίδου, η οποία έχει ασχοληθεί δημοσιογραφικά με το ζήτημα της γυναικοκτονίας, συμμετέχουν στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Κόσμος (Περίπτερο 14) της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 18.00 με τίτλο:
«Γυναικοκτονία: Η γυναίκα ως εξιλαστήριο θύμα στην αποκλεισμένη ψυχολογία της Covid εποχής».

Τα περιστατικά βίας με θύματα τις γυναίκες αυξήθηκαν κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Τι σημαίνει αυτό για την κοινωνία μας και εμάς τους ίδιους;

Οι ψυχολογικές μελέτες των συγγραφέων, είναι διαθέσιμες στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Ημερολόγιο Ψυχοθεραπείας 

Η Σκιά