Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη (πλέον όλο και λιγότερο) ότι εναλλακτικοί δρόμοι έκδοσης (όπως η “αυτοέκδοση”, ή αλλιώς η “ανεξάρτητη έκδοση”) δεν αφορούν βιβλία υψηλής αξίας και αναγνωρισιμότητας. Ότι συγγραφείς με πλούσιο βιογραφικό επιλέγουν πάντα το συμβατικό μοντέλο έκδοσης… είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Το iWrite.gr τα τελευταία 4 χρόνια αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο, μιας και στις τάξεις της οικογένειάς του έχει πλέον άκρως επιτυχημένους συγγραφείς με πλούσιο βιογραφικό και εκδοτική επιτυχία. Μάλιστα, συγγραφείς μας έχουν βραβευθεί σε αναγνωρισμένους πανελληνίως συγγραφικούς διαγωνισμούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο συγγραφέας μας Γιώργος Σανιδάς, ο οποίος έχει βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το θεατρικό του έργο “Ο Χρυσός μας Χωρίζει”. Επίσης, παραδίδει μαθήματα “Δημιουργικής Γραφής – Ανάγνωσης” σε διάφορους δήμους, μιας και έχει αναγνωριστεί για το έργο του. Επιπρόσθετα, το βιβλίο του εκπαιδευτικού και συγγραφέα μας Θοδωρή Κούκια, “Το  Νεκρό Ψάρι”, έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο “Αριστείας και Καινοτομίας στην εκπαίδευση” από το Υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον, ο συγγραφέας και ο μεγαλύτερος Έλληνας πυγμάχος (σύμφωνα με πλήθος ελληνικών και ξένων δημοσιευμάτων) Γιώργος Στεφανόπουλος, βραβεύτηκε το 2012 από τον Δήμο Περιστερίου. Μετά από τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα που απέκτησε το βιβλίο του “Μια Ζωή σαν Ring” (Εκδόσεις iWrite), ο δήμος μετονόμασε προς τιμήν του το Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας σε “Γιώργος Στεφανόπουλος” αποτίοντας φόρο τιμής στον μοναδικό εν ζωή πυγμάχο αθλητή που δέχεται τέτοια τιμή! Για το έργο του μεγάλου αυτού πυγμάχου και συγγραφέα του iWrite, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Και τα παραδείγματα αναγνωρισμένων συγγραφέων που ανήκουν στην οικογένειά μας συνεχίζονται…
Από τον κλάδο της Ιατρικής, ο Δρ. Χρήστος Καλαϊτζής (Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) είδε το έργο του “Ελληνο-Γερμανικό & Γερμανο-Ελληνικό ΛΕΞΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΩΝ” να παίρνει νέα ώθηση μετά την επιλογή της αυτοέκδοσης (έναντι του συμβατικού μοντέλου έκδοσης που ακολουθούσε επί χρόνια).
Στον ίδιο κλάδο, πρόσφατο μέλος της οικογένειας του iWrite είναι και ο Δρ. Δημήτρης Γκιουλέκας (καθηγητής Πνευμονολογίας σε πανεπιστημιακές Ιατρικές Σχολές), ο οποίος είδε τα οφέλη της αυτοέκδοσης μέσα από το iWrite.gr εξαρχής και κυκλοφόρησε το έργο του “Τα άγραφα της Πνευμονολογίας” στις αρχές του 2014. Μία εντυπωσιακή εκδήλωση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. (Θεσσαλονίκη) ήρθε να επιβεβαιώσει τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα του ιδίου και του έργου του, στον πανεπιστημιακό και επιστημονικό χώρο πανελληνίως.

Επιπλέον, στις τάξεις των συγγραφέων μας ανήκει ο Μηνάς Παπαγεωργίου, γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος και αρχισυντάκτης του ένθετου περιοδικού ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. Μετά την επιτυχία του πρώτου του έργου “Δούρειος Ίππος”, πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο “Το Πρόβλημα της Ιστορικότητας του Ιησού” που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου στα ατελιέ μας!

Στον χώρο της ποίησης, το μέλος της οικογένειας του iWrite, Δέσποινα Κονταξή, έχει βραβευτεί πολλές φορές για την ποίησή της σε Πανελλήνιο, Διεθνές και Παγκόσμιο επίπεδο. Ποιήματά της βρίσκονται στις ανθολογίες: Ανθολογία 5ου Φεστιβάλ ποίησης 2009, Ανθολογία Ποίησης και ζωγραφικής 2009, Ανθολογία Δήμου Χορτιάτη με θέμα την Πέτρα 2010, Ανθολογία του Δήμου Καβάλας, Ανθολογία των Εκδόσεων «Ωρίωνας» και στην Ανθολογία των “Forward Press Regionals 2010-The World Is Your Oyster”. Επιπλέον, έχει γράψει τις ποιητικές συλλογές “Εσένα σκέφτομαι που περιμένω” και “Η μοναξιά του κλινοβάτη”, η οποία απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών ως το 2ο καλύτερο βιβλίο για το 2010.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ποιήτριά μας Νίκη Ταγκάλου βραβευμένη με πολλά πανελλήνια αλλά και παγκόσμια βραβεία αλλά και κάτοχος του ακαδημαϊκού τίτλου ” Bachelor of Arts in Poetry ” από την Ιnternational Art Academy.

Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και τα ονόματα κλασικών πλέον συγγραφέων της παγκόσμιας λογοτεχνίας που επέλεξαν την αυτοέκδοση σε κάποιο σημείο της καριέρας τους, ώστε να κατανοήσετε τον λόγο που σκέψεις του στυλ “η αυτοέκδοση δεν είναι για βιβλία ευγνωσμένης αξίας” βασίζονται σε άγνοια ή σε δόλο…
Θέλετε παραδείγματα; Έντγκαρ Άλλαν Πόε, Βιρτζίνια Γουλφ, Αλέξανδρος Δουμάς (συγγραφέας των “Κόμης Μοντεχρήστος” και “Οι Τρεις Σωματοφύλακες”), Βεατρίκη Πότερ (συγγραφέας του “The Tale of Peter Rabbit”) κ.λπ. Για περισσότερα σχετικά με κλασικούς συγγραφείς που επέλεξαν την αυτοέκδοση, διαβάστε εδώ
Κάθε βιβλίο που παρουσιάζεται μέσω των εκδόσεών μας, έχει προηγουμένως αξιολογηθεί και εγκριθεί από τα αρμόδια τμήματά μας. Αυτό σημαίνει πώς έχουμε εντοπίσει σε αυτό ιδιαίτερα στοιχεία και χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό και άξιο προσοχής για τους Έλληνες αναγνώστες.
Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που πέρα από την έκδοση, την αναγνωρισημότητα που μπορεί να αποκτήσει ένα συγγραφικό έργο, τα σχετικά δημοσιεύματα, τα αφιερώματα και τις συνεντεύξεις που θα κληθεί να δώσει ένας συγγραφέας, υπάρχουν και τα βιβλία εκείνα που επιτυγχάνουν βραβεύσεις, πριν ή μετά την κυκλοφορία τους. Σε αυτή την περίπτωση είναι επιτακτικό να επικοινωνήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο το γεγονός αυτό.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής περιπτώσεις συγγραφικών έργων που εντάσσονται στις εκδόσεις μας:

Το μυθιστόρημα της Βανέσσας Λαμπροπούλου, “Αγέλαστος Πέτρα” ( Πανελλήνιο Βραβείο λογοτεχνίας).

Το μυθιστόρημα Φαντασίας της Χριστίνας Ψύλλα, “Η Φλόγα της Ελεγκάντι” (Βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος Έλληνα/δας συγγραφέα στο Fantasy Festival του 2022).

Η ποιητική συλλογή “Ποιήματα – Σχήματα” (Χρυσή Λίστα elniplex.gr)