Συνοδοιπόροι, όλα αυτά τα χρόνια στο έργο μας, στην προώθηση ποιοτικών βιβλίων σε όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες, είναι οι βιβλιοφιλικές ομάδες.

Οι βιβλιοφιλικές ομάδες αποτελούν αναμφισβήτητα έναν πολύτιμο κρίκο που συνδέει το βιβλίο με τον κατάλληλο (ανάλογα το είδος και τις προτιμήσεις του) αναγνώστη στην αλυσίδα της εκδοτικής παραγωγής. Κινούμενες κυρίως στον χώρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βάζουν το δικό τους μοναδικό “λιθαράκι”…

Έπειτα από 10 χρόνια δραστήριας παρουσίας στα εκδοτικά πράγματα της χώρας, έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασιών με εξειδικευμένες, ανά είδος βιβλίου, βιβλιοφιλικές ομάδες, εξασφαλίζοντας έτσι τη στοχευμένη προώθηση του εκάστοτε βιβλίου στην εκάστοτε ομάδα και στη συνέχεια στο κατάλληλο κοινό του.

Η ίδια η δημοκρατική λειτουργία των βιβλιοφιλικών ομάδων που επιτρέπει στους κόλπους τους να αναπτυχθούν ιδέες, να προταθούν αυθόρμητα βιβλία, χωρίς εξωτερική παρέμβαση και να αναδειχθούν οι αγαπημένοι συγγραφείς είναι απολύτως σύμφωνοι με τη φιλοσοφία μας. Ο Πρότυπος Όμιλος Πολιτισμού Πηγή από την πρώτη στιγμή πίστεψε στον Έλληνα συγγραφέα και τον στήριξε έμπρακτα.

Ως εκ τούτου, οι Εκδόσεις Πηγή, Εκδόσεις iWrite και Εκδόσεις Δαιδάλεος στηρίζουν έμπρακτα το έργο των βιβλιοφιλικών ομάδων, προσφέροντας αφιλοκερδώς βιβλία για κριτικές και παρουσιάσεις, διενέργεια κληρώσεων και πολλές ακόμη ενέργειες. Μέλη βιβλιοφιλικών ομάδων συχνά στηρίζουν και τις βιβλιοπαρουσιάσεις μας ως μέλη των panel, παροτρύνοντας και τα υπόλοιπα μέλη να τις παρακολουθήσουν, να τις σχολιάσουν και γενικότερα να διαχύσουν στο κοινό τους τη σχετική πληροφορία. Με μεγάλη μας χαρά, στηρίζουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που κάνουν ακόμη πιο όμορφο τον “μαγικό” κόσμο της ανάγνωσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να μας βρείτε στο email: [email protected]

Η δική σου ιδέα σε βιβλίο