Στις εκδόσεις iWrite πιστέυουμε στα αποτελέσματα που μπορεί να προκαλέσει μία συλλογική προσπάθεια. Ταυτόχρονα είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια στηρίζουμε τις ποιοτικές πένες Ελλήνων συγγραφέων, συμβάλλοντας στην άνθιση της συγγραφικής τέχνης στη χώρα μας. Τα προηγούμενα, σε συνδυασμό με τη φρέσκια ματιά που διακρίνει την προσέγγισή μας πάνω στις θεματικές των βιβλίων μας, έχουν οδηγήσει στην έκδοση και κυκλοφορία αρκετών πρωτότυπων συλλογών διηγημάτων, που έχουν προκύψει ύστερα από σχετικό διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός αυτός, είτε προκηρύσσεται απευθείας από τα εκδοτικά brands του ομίλου μας (Εκδ. iWrite και εκδόσεις Πηγή), είτε σε συνεργασία με άλλους δημιουργούς ή οργανωμένες ομάδες από τον χώρο της λογοτεχνίας. Οι τόμοι που έχουν προκύψει από αυτού του είδους τη δραστηριότητα έχουν ξεχωρίσει για τη θεματική και την πρωτοτυπία τους, είναι μοναδικοί στην ελληνική βιβλιογραφία και αξίζουν δεδομένα της προσοχή σας!

Ας δούμε αναλυτικότερα ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα.

Ιστορίες του τόπου μας

Το Project “Ιστορίες του τόπου μας”. Ιωάννινα, Λάρισα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Κάρπαθος, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Κιλκίς, Δράμα, Ρόδος, Γιαννιτσά. Όλες αυτές οι πόλεις κατέστησαν περισσότερο προσιτές στους αναγνώστες, μέσω των διηγημάτων δεκάδων συγγραφέων που παρουσίασαν τα διηγήματά τους με φόντο τους τόπους που μεγάλωσαν και αγάπησαν. Μία μοναδική σειρά βιβλίων των εκδ. iWrite που τόνωσε το πολιτισμικό στοιχείο στην ελληνική επαρχία

ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.

Η σελίδα Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα projects του ελληνικού Facebook, με πάνω από 150.000 μέλη, έχοντας δημιουργήσει ένα ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα που έχει πάρει τη μορφή… κινήματος με όχημα το χιούμορ. Στις εκδόσεις iWrite συνεργαστήκαμε αρμονικά με τους Παλαιοπασόκους διαχειριστές, έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα δύο τόμους που προέκυψαν από τη διενέργεια αντίστοιχων πρωτότυπων διαγωνισμών. Τα “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο, Σοσιαλιστικές Ιστορίες ’80s – ’90s” και “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο 2 – Ο ηγέτης στην Ελλάδα της κρίσης” έχουν ήδη καταστεί best seller τίτλοι μας, κερδίζοντας το αναγνωστικό κοινό. Και έπεται συνέχεια

Τα Έπη της Φαντασίας

Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Fantasmagoria της Θεσσαλονίκης, οι εκδόσεις iWrite κυκλοφόρησαν τέσσερις συλλογικούς τόμους, στο πλαίσιο της διενέργειας του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria στη συμπρωτεύουσα. Δεκάδες επίδοξοι συγγραφείς της φανταστικής λογοτεχνίας συμμετείχαν στον διαγωνισμό και κλήθηκαν να παρουσιάσουν τα ιδιαίτερα διηγήματά τους, εμπνεόμενοι από διαφορετικές έννοιες κάθε φορά: Αδιέξοδο, Ανάσταση, Χρησμοί και Κατάρα.

Οι τηλεοπτικές σειρές εμπνέουν

Δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως το Game of Thrones και το The Walking Dead αποτέλεσαν για εμάς μία χρήσιμη πηγή έμπνευσης, ώστε να ανακοινώσουμε τη διενέργεια διαγωνισμών που μπολιάζουν τη σύγχρονη pop culture με την πλούσια σε εικόνες και γεγονότα ελληνική ιστορία. Στα “Παιχνίδια του θρόνου στο Βυζάντιο” (εκδ. iWrite) μεταφέραμε την ατμόσφαιρα των βιβλίων/τηλεοπτικής σειράς του Martin σε βυζαντινό φόντο, ενώ στα “Zombie στην Ελλάδα” (εκδ. iWrite) οι συγγραφείς μας πραγματοποίησαν μία πειραματική μίξη της σύγχρονης οπτικής για τα ζόμπι, με την σχετικά άγνωστη ελληνική παράδοση για τους βουρκόλακες.

Το όραμα της αποίκησης

Η επιθυμία του ανθρώπου για τη μετακόμιση σε άλλους κόσμους αποτελεί διαχρονικά ένα αγαπημένο θέμα του πεδίου της επιστημονικής φαντασίας, τόσο στο επίπεδο της συγγραφής, όσο και των τηλεοπτικών παραγωγών. Το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας των επιτευγμάτων της επιστήμης της διαστημικής και της προόδου που έχει σημειωθεί αναφορικά με την παρατήρηση μακρινών κόσμων. Οι Εκδόσεις Πηγή προκήρυξαν έναν σχετικό διαγωνισμό και ο τόμος “Αναζητώντας μιαν άλλη Γη” κοσμεί πλέον τους πάγκους των βιβλιοπωλείων, έχοντας μάλιστα βραβευτεί και στο Fantasy Festival του 2022 ως μία από τις καλύτερες συλλογές διηγημάτων της χρονιάς.

Κάνοντας την Πανδημία... ευκαιρία!

Η έλευση του Covid-19 αποτέλεσε -πέρα από την πρόκληση για τα υγειονομικά συστήματα του πλανήτη- ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό σοκ για τους πολίτες των κρατών. Οι καραντίνες που επιβλήθηκαν σε χιλιάδες περιοχές του πλανήτη μας μετέβαλλαν βίαια συνήθειες και κοινωνικές συμπεριφορές δεκαετιών. Στις Εκδόσεις Πηγή αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε τους επίδοξους συγγραφείς να εκμεταλλευτούν την περίοδο της καραντίνας, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες ανησυχίες τους μέσα από ένα διήγημα. Το αποτέλεσμα ήταν η έκδοση του τόμου “Μείνε κοντά μου, από μακριά”, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει μία ιδιαίτερη σημειολογική και συλλεκτική αξία.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Οι συνεργασίες μας με επιτυχημένα ατομικά ή συλλογικά διαδικτυακά projects, μέσα από έναν διαγωνισμό ή και παραπάνω, βρίσκονται πάντα ψηλά στην ατζέντα μας. Με τη σελίδα The Weird Side Daily συνεργαστήκαμε για την έκδοση του συλλογικό τόμου “Στο Σκοτάδι” (εκδ. Πηγή), που είχε ως κεντρικό θέμα το Έρεβος, ενώ με το mindhack.gr του Αποστόλη Χειρδάρη, κυκλοφορήσαμε το συλλογικό έργο “Μετά το τέλος” (εκδ. iWrite), στο οποίο αναδείξαμε ιστορίες ύστερα από γεγονόταν μιας μετα-αποκάλυψης στον πλανήτη μας.

Μελέτη Έκδοσης, Δίχως Κόστος!

Μην περιμένεις άλλο! Ζήτα τη δική σου μελέτη έκδοσης σήμερα…