Η δημιουργική ομάδα που βρίσκεται πίσω από το iWrite.gr αποτελείται από νέους ανθρώπους με συγγραφική και εκδοτική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίοι προχώρησαν σε αυτή την επιχειρηματική προσπάθεια με ισχυρό το κίνητρο της κοινωνικής προσφοράς και απώτερο σκοπό να δώσουν εκδοτικές δυνατότητες που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα σε δημιουργικούς Έλληνες.

Πώς μεταφράζεται αυτό στην πράξη; Πληθώρα πακέτων εκδοτικής φύσεως, εκτός των συμβατικών, έναντι εξαιρετικά χαμηλού αντίτιμου, μέσω των οποίων θα προσφέρονται εξαιρετικής (αισθητικής και τεχνολογικής) ποιότητας δημιουργικές υπηρεσίες σε νέους ή ήδη αναγνωρισμένους συγγραφείς, που αναζητούν οικονομικά εφικτές διεξόδους προβολής του έργου τους.

Μιλώντας απλά, η δημιουργική ομάδα του iWrite προσφέρει σχεδιασμό μακέτας εξωφύλλου, σελιδοποίηση, φιλολογική επιμέλεια κειμένου, γραφιστική επιμέλεια φωτογραφιών, μελέτη και ανάπτυξη διαδικτυακών τόπων (promo-sites βιβλίων, πλήρως λειτουργικές ιστοσελίδες, προσωπικά blogs, promo – video, ή ό,τι άλλο σκεφτείτε), μελέτη και υλοποίηση πακέτων προώθησης και marketing (στο διαδίκτυο και σε έντυπα, ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά μέσα), οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση ομιλιών και εκθέσεων, μελέτη και επιλογή της πιο συμφέρουσας εκδοτικής λύσης για εκτύπωση των συγγραφικών έργων σε πλαίσιο print-on-demand (ψηφιακή εκτύπωση) ή συμβατικής έκδοσης (εκτύπωση μέσω τυπογραφείου και διανομή σε βιβλιοπωλεία) και… μπήκατε στο νόημα, έτσι δεν είναι; Εμπειρία και τεχνογνωσία υπάρχει άπλετη, οπότε μη διστάσετε να μας θέσετε σκέψεις και ιδέες, ώστε να δούμε από κοινού πώς μπορούν να υλοποιηθούν.

Και φθάνοντας στο οικονομικό, δεν διστάζουμε να πούμε το… μυστικό μας. Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τόσο χαμηλές τιμές εξαιτίας της εσκεμμένης επιλογής μας για χρήση μόνο open source προγραμμάτων (software packages), δηλαδή εξειδικευμένα προγράμματα άρτιας σχεδίασης και λειτουργικότητας που είναι free και σχετικά άγνωστα στον ελληνικό εκδοτικό κόσμο. Με λίγα λόγια, εκεί που όλοι χρησιμοποιούν το Adobe InDesign ή το Quark Xpress εμείς επιλέγουμε το διεθνώς βραβευμένο Scribus, εκεί που όλοι σχεδιάζουν στο Adobe Photoshop εμείς πρωτοτυπούμε δημιουργώντας μέσω του GIMP και ούτω καθ’ εξής.

Κάπως έτσι, καταφέρνουμε να δημιουργούμε (έντυπα και ψηφιακά) εκδοτικά προϊόντα με άρτια αισθητική και τεχνολογική ποιότητα, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Αν στα παραπάνω προσθέσετε και το ισχυρό κίνητρο προσφοράς κοινωνικού έργου προς τους Έλληνες συγγραφείς που διακρίνει το σύνολο της δημιουργικής μας ομάδας (άλλωστε είμαστε πρώτα άνθρωποι του βιβλίου, όντας συγγραφείς και οι ίδιοι), θα καταλάβετε πως κάνουμε τα… αδύνατα δυνατά.