Lux Orbis, Ιστορία / Πολιτική

Τα απαγορευμένα βιβλία για το 1821

απαγορευμένα-βιβλία-1821-εκδόσεις-iwrite

Οι αλήθειες που δεν έμαθες!

Ο Μάρτιος αποτελεί παραδοσιακά τον μήνα ενός γενικότερου αναστοχασμού σε σχέση με την Επανάσταση του 1821 και τις προεκτάσεις της. Πρόπερσι εορτάσαμε τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, γεγονός που συνοδεύτηκε από την έκδοση δεκάδων συγγραφικών έργων που καταπιάστηκαν με πληθώρα ζητημάτων σχετικών με την εν λόγω χρονική περίοδο όπως και τα απαγορευμένα βιβλία για το 1821 από τη Σειρά Lux Orbis.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το αφιέρωμα της Σειράς Lux Orbis των εκδ. iWrite στο άγνωστο 1821 προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, καλύπτοντας δεδομένα ένα “κενό πληροφόρησης” στην ελληνική βιβλιοπαραγωγή πάνω σε μια σειρά θεματικών που θεωρούνται (λανθασμένα) από ορισμένους ως ταμπού για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Στην πράξη, αποδείχτηκε εντέλει ότι προβληματισμοί όπως ο ρόλος του Κλήρου κατά την προετοιμασία της Επανάστασης, οι σχέσεις ανώτατων ιεραρχών και Οθωμανικής Διοίκησης, η σύγκρουση Διαφωτιστών και πατριαρχείου για μια σειρά από ζητήματα, ανάμεσα στα οποία και η είσοδος των Φυσικών Επιστημών στα ελληνικά σχολεία, τα προεπαναστατικά φαινόμενα λογοκρισίας των ιδεών εκ μέρους του πατριαρχείου, όχι μόνο δεν… τρόμαξαν τους Έλληνες αναγνώστες, αλλά τους ώθησαν ώστε να αναζητήσουν -και να αναζητούν μέχρι και σήμερα- περισσότερες πληροφορίες και οπτικές για τα προαναφερθέντα.

Οι αφιερωματικές εκδόσεις της Σειράς Lux Orbis για τα απαγορευμένα βιβλία του 1821 εξακολουθούν έως τις μέρες μας να σημειώνουν μία αξιολογότατη εμπορική επιτυχία, μπολιάζοντας τις νεότερες γενιές των συμπατριωτών μας με νέες οπτικές και πρωτότυπο υλικό της εποχής.

Βιβλία όπως η “Πατρική και Αδελφική Διδασκαλία” (Αδαμάντιος Κοραής – πατριάρχης Ιεροσολύμων Άνθιμος), το παρισινό περιοδικό “Μέλισσα” του 1821, το “Ηλιοκεντρικό Σύστημα και ζωή στο διάστημα το 1821” (Μηνάς Παπαγεωργίου), “Η Μαύρη Βίβλος του 1821” (με πρόλογο του Θάνου Βερέμη), “Τα απαγορευμένα βιβλία του 1821” (με πρόλογο του Πέτρου Πιζάνια), οι “Κριτικές ματιές στο 1821” (του Παναγιώτη Γεννηματά) και “Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός χωρίς θρύλο” (του Τάκη Σταματόπουλου) αποτελούν αναγνώσματα που έχουν ήδη αξιολογηθεί με θετικό πρόσημο τόσο για την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά τους, όσο και για τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζουν την Ελληνική Ιστορία.

Οι εκδόσεις iWrite προσφέρουν 7 μοναδικά βιβλία της Σειράς Lux Orbis αφιερωμένα στο 1821 με έκπτωση 30% μέσω του www.iwrite.gr με τη χρήση του κουπονιού books21, μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Δείτε όλα τα βιβλία της Σειράς Lux Orbis

Κριτικές Ματιές στο 1821

Η κατασκευή της μετεπαναστατικής εθνικής ιδεολογίας

book
14.20  12.80 

Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός χωρίς Θρύλο

Ο ρόλος του στην Επανάσταση του 1821, μέσα από τις πηγές της εποχής.

book
10.00  9.00 

Τα απαγορευμένα βιβλία του 1821

Καύσεις βιβλίων και λογοκρισία το 1821

book
12.00  10.80 

Μέλισσα

Η φωνή των Ελλήνων Διαφωτιστών από το 1821

book
10.50  9.45 

Η Μαύρη Βίβλος του 1821

Ο Γρηγόριος Ε’ και άλλοι πατριάρχες, μέσα από τις αντεπαναστατικές τους εγκυκλίους

book
E-book
12.00  10.80 

Διατίθεται σε Ebook

Apple Store
smash

Πατρική και Aδελφική Διδασκαλία

Στο κατώφλι του 1821, δύο κόσμοι συγκρούονται

book
E-book
7.00  6.30 

Διατίθεται σε Ebook

Apple Store
Kobo
smash

Ηλιοκεντρικό Σύστημα και ζωή στο Διάστημα το 1821

Η ιδεολογική σύγκρουση Ελλήνων Διαφωτιστών και Χριστιανών Λογίων

book
12.00  10.80 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *