Σειρά Lux Orbis

Πορευόμαστε σε εποχές όπου τα σκοτάδια απλώνουν και πάλι απειλητικά τη σκιά τους πάνω από την ανθρωπότητα, σε κάθε πτυχή του βίου μας: πολιτική, κοινωνική, θρησκευτική… Στη χώρα μας τα φαινόμενα αυτά εμφανίζονται μεγεθυμένα, γεγονός που έχει καταφανέστατα επηρεάσει μία σειρά από παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία και κουλτούρα μας. Η Σειρά βιβλίων των εκδόσεων iWrite, με την επωνυμία Lux Orbis (Το φως του κόσμου), αποπειράται να αναδείξει προοδευτικές ιδέες σύγχρονων στοχαστών, μα και λαμπρά, λησμονημένα έργα από την εποχή της νεωτερικότητας (17ος-20ος αιώνας). Απώτερος στόχος των εμπνευστών της φρέσκιας αυτής εκδοτικής προσπάθειας είναι να θέσει στο προσκήνιο της Δημόσιας Σφαίρας την ανάγκη για τον ερχομό ενός Νέου Διαφωτισμού, ο οποίος με τη σειρά του θα μπολιάσει την κοινωνία με πληροφορίες και ριζοσπαστικές θέσεις που θα βοηθήσουν να σηκωθεί και πάλι ο Ήλιος πάνω απ’ την Ελλάδα.

Μόλις Κυκλοφόρησαν

Τα τελευταία βιβλία που κυκλοφόρησαν από τη Σειρά Lux Orbis των εκδόσεων iWrite

  Νεότερες προβολές των Διαφωτιστικών ιδεών (20ος-21ος αιώνας)

  Σύγχρονοι στοχαστές εμπνέονται από τα Διαφωτιστικά προτάγματα και παίρνουν θέση απέναντι στις προκλήσεις της εποχής τους.
  3-lux

   Αφιέρωμα στο 1821

   Ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός συνδέεται άμεσα με την προετοιμασία του μεγάλου ξεσηκωμού.
    2-lux

    Αυθεντικά κείμενα μιας λησμονημένης εποχής

    Επανέκδοση πρωτότυπων κειμένων του νεοελληνικού Διαφωτισμού, που δίνουν απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς
    1-lux

     Ε-Books

     Αποκτήστε βιβλία της Σειράς Lux Orbis σε ηλεκτρονική μορφή

      Πακέτα Προσφορών

      Επωφεληθείτε των ειδικών προσφορών μας και αποκτήστε τα βιβλία μας με επιπλέον έκπτωση

      Σημείωμα του διευθυντή της Σειράς

      Καλώς ήλθατε στη σελίδα της Lux Orbis. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη Σειρά Βιβλίων των εκδ. iWrite, που εστιάζει το ενδιαφέρον της σε έργα από την εποχή του νεοελληνικού και του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, καθώς επίσης και στις προβολές αυτών των θέσεων και των ιδεών στον σύγχρονο κόσμο. Τα βιβλία μας, διαποτισμένα από μεράκι, πρωτότυπες προσεγγίσεις και ερευνητικό πάθος, καλύπτουν ένα σημαντικό κενό στην εγχώρια εκδοτική σκηνή, μπολιάζοντας παράλληλα τη Δημόσια Σφαίρα της χώρας μας με θέσεις και οπτικές άξιες προσοχής.

      Απώτερος στόχος μας είναι η κυκλοφορία του κάθε βιβλίου της Lux Orbis να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και προβληματισμό, τόσο στο ευρύ αναγνωστικό κοινό, όσο και στους κύκλους των ειδικών, βάζοντας εντέλει ένα παραπάνω λιθαράκι στη διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για την Ιστορία, που με τη σειρά της θα συνεισφέρει στον ερχομό ενός νέου Διαφωτισμού που θα επηρεάσει θετικά τον τόπο μας και τους ανθρώπους του στο μέλλον.

      Μηνάς Παπαγεωργίου