iWrite for kids

Παιδικό βιβλίο μετά…μουσικής!

παιδικό βιβλίο μουσική

Το παιδικό βιβλίο και η μουσική μέσα απ’ τις ιστορίες

Στο παιδικό βιβλίο σημαντική θέση κατέχει και η μουσική, τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα παιδιά. Τα βιβλία αυτά, στοχεύουν σε μια πολύπλευρη, σφαιρική και κυρίως διασκεδαστική, εύκολη και προσιτή πρώτη επαφή με την μουσική.

Βιβλία μουσικά για βρέφη, για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, βιβλία για μεγαλύτερα παιδιά και για όσους αισθάνονται παιδιά, βιβλία μουσικά για γονείς και εκπαιδευτικούς με η χωρίς μουσικές γνώσεις. Ο μαγικός κόσμος της μουσικής, ξεδιπλώνεται μέσα από μια πολύ μεγάλη γκάμα μουσικών βιβλίων, που αποκρυπτογραφουν τα ‘περίεργα’ μουσικά σύμβολα, μαθαίνουν στα παιδιά τις νότες, τις αξίες, τους ρυθμούς και τα εξοικειώνουν με τη μουσική με πολλούς, ξεχωριστούς και ευφάνταστους τρόπους.

Υπάρχουν τα βιβλία με ήχους από το περιβάλλον και τη φύση, το χωριό, με φωνές πουλιών και ζώων, με ήχους από την πόλη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που φέρνουν τα μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τη μουσική. Υπάρχουν βιβλία με ηχοιστορίες, ευχάριστα και εύκολα στην χρήση, γεμάτα εικόνες και χρώματα. Σημαντική θέση κατέχουν τα μουσικά βιβλία με αφήγηση, με μελωδίες, με νανουρίσματα, με διάφορες μουσικές δραστηριότητες και με μουσικά παιχνίδια.

Πώς λειτουργεί η μουσική στις παιδικές ιστορίες

Μέσα από τα πολύχρωμα μουσικά παραμύθια, τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα και την ιστορία τους, αλλά και την θέση τους μέσα στην ορχήστρα. Έρχονται σε επαφή με αγαπημένες κλασσικές μελωδίες και μαθαίνουν τους δημιουργούς τους. Γιατί τα κλασσικά αυτά αριστουργήματα, δεν αφορούν μόνο λίγους, αλλά όλους μας. Είναι έργα που δημιούργησαν άνθρωποι της ίδιας με μας κοινωνίας και μέσω της τέχνης τους, βρήκαν διέξοδο στις ανησυχίες τους, αλλά και υπηρέτησαν με μοναδικό τρόπο, τον σκοπό που είχαν θέσει εξαρχής – να αγγίξουν με την μουσική τους τις ψυχές των ανθρώπων.

Υπάρχουν επίσης μουσικά βιβλία που περιλαμβάνουν ρυθμικά παιχνίδια, προτάσεις προγραμματικής μουσικής για δραματοποίηση, τραγούδια για πολύμορφες βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια μίμησης, ανάγνωσης παρτιτούρας, δημιουργίας και αυτοσχεδιασμού. Πολλά από αυτά, συνδυάζονται άψογα με αποσπάσματα της κλασσικής μουσικής, με κομμάτια από την εποχή του μπαρόκ ως τον 20ο αιώνα, που έχουν μάλιστα στίχους για να είναι προσιτά στα παιδιά, όπως οποιοδήποτε άλλο παιδικό τραγούδι.

Σημαντική επίσης θέση στην εκμάθηση της μουσικής, κατέχουν τα παιδικά λεξικά μουσικών όρων, αλλά και τα βιβλία σολφέζ και μουσικής θεωρίας, που περιλαμβάνουν φύλλα εργασίας και δημιουργικές δραστηριότητες, που καθιστούν τη μάθηση διασκέδαση. Βιβλία για μεγαλυτερα παιδιά με ιστορία και μορφολογία μουσικής, με στοιχεία θεωρίας και αρμονίας, από το πώς δημιουργείται ένα τραγούδι, από την παρτιτούρα, μέχρι την παραγωγή και την εκτέλεση στο στούντιο και την κυκλοφορία.

Η εξοικείωση με την τέχνη

Πολύ ελκυστικά, τα βιβλία με τα διάφορα είδη μουσικής (κλασσική, τζαζ, σόουλ, ροκ εντ ρολ, κάντρι, ποπ, χιπ χοπ, δημοτική κ.α.), που φέρνουν τους μικρούς μας φίλους σε επαφή με το ύφος, την τεχνοτροπία του κάθε είδους, αλλά και με την σύνθεση των συνόλων που εκτελούν τα διάφορα εργαλεία. Κύρια εργαλεία των παιδικών μουσικών βιβλίων είναι το παιχνίδι, η κίνηση, η αφήγηση, το τραγούδι και η δραματοποίηση. Απευθύνονται σε όσους διέπονται από δημιουργικότητα, φαντασία και καινοτόμες ιδέες και έχουν σκοπό να ξεσηκώσουν τα παιδιά, να τα κάνουν να αγαπήσουν την μουσική, να καλλιεργήσουν την μουσικότητα τους και να αναπτύξουν τις ψυχοκοινωνικές τους δεξιότητες.

Ο πλούτος αυτών των μουσικών βιβλίων, θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους, να εξοικειωθούν με τον μαγικό κόσμο της μουσικής, θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους για να ανακαλύψουν και να μάθουν τα πάντα γύρω από την μουσική και γιατί όχι, να ξυπνήσουν μικρά και μεγάλα ταλέντα, δίνοντας έτσι το ερέθισμα σε μελλοντικούς μουσικούς να μπουν στον μαγικό αυτόν κόσμο.

Για μουσική και όχι μόνο, το καλύτερο παιδικό βιβλίο υπάρχει στις Εκδόσεις iWrite

 

-10%
παιδικό βιβλίο, μουσική, το φάλτσο σύννεφο, εκδόσεις iWrite
Προσθήκη στο καλάθι
Κλείσιμο

Το Φάλτσο Σύννεφο

Μια ιστορία φιλίας μετά… μουσικής!

book
10.90  9.80 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *