Άρθρα - Απόψεις

Παιδικό βιβλίο & Οικολογία: Ο Επιθεωρητής Μπουφίδης

οικολογία
Ο Επιθεωρητής Μπουφίδης και η πίνα Ευγενία: ένα παιδικό βιβλίο για την οικολογία με σκοπό να αγαπήσουν και να διαφυλάξουν τα παιδιά τα απειλούμενα είδη του τόπου μας, καλλιεργώντας έναν οικολογικό τρόπο ζωής.

 

Η κλιματική αλλαγή, η περιβαλλοντική μόλυνση και οι συνέπειές της σε κάθε έκφανση της ζωής στον πλανήτη Γη κάνουν περισσότερο από αναγκαίες και επίκαιρες την ευαισθητοποίηση μεγάλων και μικρών, την αφύπνιση και κυρίως τη δράση για το περιβάλλον.

Κρατικοί φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, εθελοντές και απλοί πολίτες, εκπαιδευτικοί και γονείς σπέρνουν καθημερινά μέσα από έμπρακτες προσπάθειες τους σπόρους της αγάπης και της φροντίδας του περιβάλλοντος για ένα βιώσιμο, αειφόρο μέλλον. Οι αντίπαλοι ωστόσο παραμένουν μεγάλοι και τρανοί και ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Μόνη ουσιαστική ελπίδα η ευαισθητοποίηση και κυρίως η αγωγή των παιδιών που αποτελούν το μέλλον για ένα βιώσιμο πλανήτη.

Το παιδικό βιβλίο με ήρωα τον Επιθεωρητή Μπουφίδη έρχεται να καλύψει ένα κενό σε αναγνώσματα που φέρνουν το παιδί σε επαφή με απειλούμενα είδη της Ελλάδας, καλλιεργώντας την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Επιθεωρητής Μπουφίδης και η πίνα Ευγενία μας ταξιδεύουν νοερά στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, εκεί όπου βρίσκονται τα λιβάδια Ποσειδωνίας και ζει ένας μεγάλος πληθυσμός του κογχυλιού pinna nobilis. Τα παιδιά γνωρίζουν τον ελληνικό βυθό, την πίνα -το υπέροχο αυτό δίθυρο μαλάκιο, τους κινδύνους που το απειλούν και μέσα από μία αστυνομική περιπέτεια, εμπλέκονται στη διάσωσή του.

Ακολουθεί μια ολόκληρη σειρά παιδικών βιβλίων με τον Επιθεωρητή Μπουφίδη και απειλούμενα είδη της χώρας μας: την καφέ αρκούδα, τον βάτραχο της Καρπάθου, τη φώκια Μονάχους μονάχους, το κόκκινο ελάφι, τη χελώνα καρέτα καρέτα…

Μέσα από χιούμορ, δράση και περιπέτειες, τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν κάθε ζωικό είδος με σκοπό την προστασία του και θα συμβάλλουν ενεργά στη βιοποικιλότητα και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μέσα από την οικολογία και το παιδικό βιβλίο.

Ο Επιθεωρητής Μπουφίδης και η Πίνα Ευγενία

Ένα βιβλίο για όσους λατρεύουν την περιπέτεια και νοιάζονται για το περιβάλλον!

book
10.88  9.80 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *