Ψυχολογία / Προσωπική ανάπτυξη

Μυστικά αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας

Αργυρώ Λεντούδη, Αφύπνιση Ι, Τα Πρώιμα Χρόνια, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

Μια βεντάλια γεμάτη ποικίλα συναισθήματα αυτή την περίοδο κρατάς στα χέρια σου και την βλέπεις να ανεμίζει πολλές φορές, παρά την θέλησή σου. Δεν τον προτιμάς τον θυμό από την χαρά. Ούτε την αβεβαιότητα από την σιγουριά της δικής σου πρόθεσης-θέλησης να πετύχεις κάτι καλύτερο και περισσότερο, όχι απαραίτητα μόνο για εσένα. Το μόνο σίγουρο νιώθεις πως αυτή η πραγματικότητα που περπατάς αρχίζει και γίνεται δύσβατο μονοπάτι που δεν ξέρεις και αν μπορείς να βγεις από αυτό.

Να πισωγυρίσεις φαίνεται μη εφικτό ως σενάριο. Να διαφύγεις από αυτή, πλάνη ανένδοτη και πεισματάρα. Ωστόσο επέτρεψέ να σου υπενθυμίσω. Έχεις μνήμες από την κυοφόρησή σου; Έχεις Μνήμες από τα πρώιμα χρόνια σου ως βρέφος και νήπιο; Υποθέτω από ελάχιστες εώς και ανύπαρκτες για εκείνη την πραγματικότητα σου. Και όμως, για σκέψου!πόσο είχες αφεθεί με εμπιστοσύνη σε εκείνη την ροή. Πόσο εμπιστεύθηκες το χώρο και το χρόνο ως έννοιες που σου δώσανε μορφή, ύλη. Αποτυπώθηκες ως πνεύμα μέσα σε ένα σώμα για να ξεκινήσει ένα ταξίδι. Ένα μαγικό ταξίδι με προκλήσεις! Δε θα πω δυσκολίες και ευκολίες. Μόνο εμπειρίες και προκλήσεις.

Σε αυτή λοιπόν την σημερινή και συνεχώς μεταλασσόμενη πραγματικότητα, η δική μου στάση λέγεται ροή και εμπιστοσύνη. Άφέθηκα να κινούμαι ως παρατηρητής του εαυτού μου και του εξωτερικού περιβάλλοντός μου, καθώς το ένα μάθημα ζωής με το άλλο εναλάσσοντο και εναλάσσονται και μέχρι σήμερα. Ωστόσο φρόντισα να αναπτύξω πρωτίστως δύο έννοιες μέσα μου.

Την Γνωριμία με τον Εαυτό μου

Την ενίσχυση του Εαυτού μου.

Και τέλος να ενώσω όσα περισσότερα σημεία-μνήμες της Υπάρξεώς μου, για να κατανοήσω τα μαθήματα-συνειδητοποιήσεις, που καλούμαι να εκπληρώσω. Για αυτό το λόγο λοιπόν, θέλησα να μοιραστώ μαζί με άλλους ανθρωπους αυτό το οδοιπόρικό που μέχρι σήμερα συνεχίζεται καθώς προσπαθώ να κατανοήσω περισσότερο, να πράξω περισσότερο και να είμαι χρήσιμος άνθρωπος στο σύνολο που ανήκω και αλληλοεπιδρώ. Εμπιστεύσου λοιπόν το σώμα που σου δόθηκε, στρέψε τα μάτια σου μέσα σου και εργάσου , ώστε να κατανοήσεις πρώτα πως εσύ ενεργείς και αποδίδεις τα αποτελέσματα της εργασίας σου και των στόχων σου στο περιβάλλον που ενυπάρχεις. Όσο περισσότερο εργαστείς μέσα σου, τόσο πιο ευέλικτη γίνεται η πραγματικότητα που βιώνεις. Γιατί, ότι η απάντηση έρχεται πρώτα μέσα από τα εσωτερικά σου πεδία. Γνωρίζοντας αυτό, μαθαίνεις να χρησιμοποιείς ικανά όλα τα εργαλεία αφθονίας που σου έχουν δοθεί.

Θέλησα λοιπόν να μοιραστώ μέσα από τα βιβλία της σειράς Εκκρεμούς, με όσο το δυνατόν πιο απλουστευμένο τρόπο γραφής και επεξήγησης, τον τρόπο με τον οποίο και εργάστηκα και ταξινόμησα τα όσα ήθελα να αποκωδικοποιήσω μέσα από την μνήμη της Ψυχής.

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ ΛΕΝΤΟΥΔΗ

Αποκτήστε το βιβλίο αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας ΣΗΜΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ