iWrite for kids

Life Coaching για παιδιά!

life coaching παιδιά
απόσπασμα από το βιβλίο “Panda for Kids“, (life coaching για παιδιά)

Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά;

Τα παιδιά γνωρίζουν τι θα πει προσωπική ανάπτυξη. Είναι η φυσική τους τάση ν’ ακολουθούν την καρδιά τους καθώς είναι συνδεδεμένα με αυτή. Τα παιδιά εκφράζουν τι θα πει έμπνευση. Δεν έχουν μπει φίλτρα, πεποιθήσεις, πρέπει. Είναι σαν τα λουλούδια που ανθίζουν φυσικά και όμορφα, όταν βρίσκονται στο κατάλληλο περιβάλλον.

Τα παιδιά νιώθουν τι θα πει Αγάπη. Αισθάνονται και επικοινωνούν αυτά που επιθυμούν. Τα παιδιά μας θυμίζουν πώς να συνδεθούμε ξανά με το μικρό παιδί μέσα μας, με την Καρδιά μας. Είναι ευτυχισμένα με τα απλά, αλλά ουσιαστικά. Εμείς οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους και να τα ακούμε. Είναι οι δάσκαλοί μας που μας επιτρέπουν με αρχάριο νου να θυμηθούμε ποιοι είμαστε. Αυτά δεν το έχουν ξεχάσει. Είναι σαν ένας άγραφος πίνακας (tabula rasa) που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για το τι θα ζωγραφιστεί πάνω τους. Όταν κατέβουμε με ενσυναίσθηση στο ύψος τους για να τα κατανοήσουμε, αυτά θα ανυψωθούν με τη σειρά τους για να σκορπίσουν Φως.

Μέθοδος Life Coaching για παιδιά

Το βιβλίο μας έχει διάφορες προσεγγίσεις και μια βασική πηγή έμπνευσης είναι η μέθοδος Life Coaching. Η μέθοδος αυτή έχει ως σκοπό την ευημερία των ανθρώπων με την καλλιέργεια της δημιουργικότητας, την προσωπική ανάπτυξη, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων για εξέλιξη, τη δράση, την απόδοση καθώς και την επίτευξη στόχων. Η έννοια Coaching έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα. Ο Σωκράτης με τη μαιευτική μέθοδο βοηθούσε τον άνθρωπο να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και ν’ αξιοποιήσει την Αλήθεια του.

Ανάμεσα στους πυλώνες στους οποίους βασίστηκε το Coaching, είναι οι αρχές της Θετικής Ψυχολογίας. Κατά τον Αβραάμ Μάσλοου, πρόδρομο της Θετικής Ψυχολογίας και έναν από τους γνωστότερους εκφραστές της Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας, «όλοι άνθρωποι έχουν την εγγενή επιθυμία να πραγματοποιήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να φτάσουν στο σημείο της αυτοπραγμάτωσης».

life coaching παιδιά

Η θετική Ψυχολογία

Σύμφωνα με τον πρωτοπόρο της Θετικής Ψυχολογίας, Μάρτιν Σέλιγκμαν, «το Coaching είναι το πρακτικό εργαλείο εφαρμογής του νέου αυτού πεδίου της ψυχολογίας». Ο τομέας αυτός της ψυχολογίας ασχολείται με τα θετικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης υπόστασης, όπως είναι: η έκφραση ευγνωμοσύνης, η θετική στάση ζωής, η ανθεκτικότητα, η ζωή με νόημα, η καλλιέργεια των ταλέντων, το βίωμα της ευτυχίας καθώς και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η μέθοδος Life Coaching για παιδιά που αναπτύξαμε, ενθαρρύνει τα παιδιά να πιστεύουν στον εαυτό τους και ξεκλειδώνει το δυναμικό τους με τρόπους προσαρμοσμένους στις ανάγκες τους. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις αξίες τους και αυτά που τα κάνουν ευτυχισμένα. Επίσης, αξιοποιούν τις ψυχικές και νοητικές τους δυνάμεις. Τέλος, καλλιεργούν τα χαρίσματά τους, εκπληρώνουν στόχους και ανοίγουν τον δρόμο για μια Ζωή σύμφωνα με τα δικά τους ιδανικά, ενδιαφέροντα και όνειρα.

Τα οφέλη του Life Coaching για παιδιά

– καλλιεργούν την αυτονομία και τη φαντασία τους
– αποκτούν επιπλέον όρεξη για κινητοποίηση – ενισχύεται η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή τους
– αυξάνεται η συγκέντρωση και η χαρά για τα μαθήματα και τις δραστηριότητές τους
– κατανοούν, εκφράζουν τα συναισθήματά τους και αναπτύσσεται η συναισθηματική τους νοημοσύνη
– μαθαίνουν πώς να ηρεμούν και κοιμούνται καλύτερα
– περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με γονείς και φίλους
– διευρύνουν τις δεξιότητες Ζωής/μαλακές δεξιότητες (life skills/soft skills) όπως είναι η ενσυναίσθηση, η οργάνωση, η λήψη αποφάσεων, η συνεργασία, η επίλυση προβλημάτων, η διαχείριση του χρόνου και του στρες, η μάθηση, η στοχοθεσία, η προσαρμοστικότητα, η ομαδικότητα και η ηγεσία
– θέτουν τη βάση για μια ευτυχισμένη και ισορροπημένη ενήλικη ζωή

 

Ψάχνεις το ιδανικό βιβλίο για life coaching για παιδιά;

Βρες το από τις Εκδόσεις iWrite

ΕΔΩ

-10%
παιδικό, βιβλίο, coaching, panda for kids, εκδόσεις iWrite
Προσθήκη στο καλάθι
Κλείσιμο

Panda for Kids

Κοίτα μέσα σου και δημιούργησε έναν κόσμο μαγικό!

book
15.00  13.50 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *