Μάρκετινγκ / Μάνατζμεντ

Ευάγγελος Ανδριόπουλος | Υπάρχουν πολλοί τρόποι αν θέλει κάποιος να κάνει τη ζωή του απλή

kanethzwhsou

​ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ

Ο Ευάγγελος Ανδριόπουλος είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων  με κατεύθυνση τη Διαχείρηση Ανθρωπίνων Πόρων και ειδίκευση στο Franchising.

 

Πείτε μου δυο λόγια για το νέο σας βιβλίο «ΚΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη: το θεωρητικό και το πρακτικό. Στο θεωρητικό υπάρχουν οι αρχές των πωλήσεων, οι νόμοι των πωλήσεων και εικοσι δύο σπάνιες συμβουλές πώλησης. Στο πρακτικό μέρος υπάρχουν δύο επιτυχημένα συστήματα για εφαρμογή. Το πρώτο είναι ένα δοκιμασμένο αποταμιευτικό σύστημα και το δεύτερο είναι ένα επιτυχημένο σύστημα Ανάπτυξης Πωλήσεων που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε επιχείρηση που απασχολεί υπαλλήλους.

 

Ποιο ήταν το έναυσμα που σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;

Η αλήθεια είναι ότι πριν τέσσερα χρόνια είχα δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης Ανάπτυξης Πωλήσεων που στην πορεία αυτών των χρόνων  εφαρμόζοντάς το αποδείχτηκε αρκετά επιτυχημένο. Όταν πριν ένα χρόνο ένας επιχειρηματίας ζήτησε να μάθει γι αυτό για να το εφαρμόσει στην επιχείρησή του μου γεννήθηκε η ιδέα να το γράψω σε βιβλίο γιατί λογικά θα ενδιαφέρει και άλλους επιχειρηματίες.

 

Σε ποιους ακριβώς απευθύνεται και ποιος ο στόχος του;

Το βιβλίο απευθύνεται σε: επιχειρηματίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στελέχη όλων των βαθμίδων αλλά κυρίως σε Διευθυντές Πωλήσεων, οποιονδήποτε υπάλληλο και οποιονδήποτε αυτοαπασχολούμενο που θέλει να εξελιχθεί σε επιχειρηματία. Ο στόχος του βιβλίου είναι να βοηθήσει όλους τους παραπάνω να πετύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.

 

Είστε ένας άνθρωπος που κινείται στο χώρο των πωλήσεων. Πως ερμηνεύετε τα πράγματα στην εποχή μας και ποια τα περιθώρια εξέλιξης;

Δυστυχώς στον χώρο των λιανικών πωλήσεων σπάνια υπάρχουν κίνητρα παραγωγικότητας έτσι ώστε  ο κάθε πωλητής να έχει συνεχώς το νου του στο να προσπαθεί να αυξήσει τις πωλήσεις (up selling, cross-selling). Έτσι τις περισσότερες φορές απλώς εκτελεί την εντολή του πελάτη. Αν δύο είναι τα μυστικά στις πωλήσεις που θα πρέπει να έχει ένας πωλητής είναι η επιμονή και η υπομονή. Αν πρέπει να προσθέσω και ένα τρίτο αυτό θα είναι να φτιάξει ένα σύστημα. Το σύστημα που θα φτιάξει είναι αυτό που θα του επιτρέψει καλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα δικό του σύστημα ή να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Πωλήσεων.

 

Ποιες οι σκέψεις που κάνετε στην Ελλάδα του 2018;

Τα χρόνια που διανύουμε είναι δύσκολα από πολλές απόψεις, τα πάντα αλλάζουν με τρομακτική ταχύτητα.

 

Ζούμε στην ψηφιακή εποχή και ο επαγγελματίας  που συμβαδίζει με την τεχνολογία και είναι θετικός σε νέες αλλαγές είναι αυτός που κερδίζει σε σχέση με τους ανταγωνιστές του.

 

Τι βιβλία διαβάζετε γενικά;

Βιβλία προσωπικής ανάπτυξης, επενδύσεων, management, οικονομικής ευφυίας ( όπως  τα βιβλία του Robert Kyosaki).

 

Θα γράφατε ποτέ κάποιο μυθιστόρημα;

Ίσως αλλά δεν ανήκει στις συγγραφικές μου προτεραιότητες.

 

Πόσο εύκολο είναι τελικά η ζωή μας να γίνει απλή και οι πωλήσεις μας παιχνίδι;

Το εύκολο και το δύσκολο είναι σχετικό για τον κάθε άνθρωπο. Για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα κάποιος παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ κάποιος άλλος προσπαθεί να βρει τη λύση του. Συνεπώς θα εστιάσω στη θέληση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αν  θέλει κάποιος να κάνει τη ζωή του απλή, το βιβλίο όμως εστιάζει σε ένα αποταμιευτικό σύστημα με αρχές καπιταλισμού. Η εφαρμογή του ή όχι έγκειται στην θέληση του καθενός.

 

Θεωρώ ότι αν κάποιος διαβάσει το βιβλίο δυο- τρεις φορές και εφαρμόσει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Πωλήσεων είναι πολύ εύκολο να κάνει τις πωλήσεις του παιχνίδι.

 

Τι αγαπάτε να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Στον ελεύθερο χρόνο μου μου αρέσει να παίζω σκάκι, να διαβάζω βιβλία και να περνάω όμορφες στιγμές με την οικογένεια μου.

 

Αγαπημένο σας απόφθεγμα;

« Αν δεν μπορείς να ζήσεις με τον τρόπο που σκέφτεσαι, θα καταλήξεις να σκέφτεσαι με τον τρόπο που ζεις».

 

Κλείνοντας κι αφού σας ευχαριστήσω θερμά, θα ήθελα να μου πείτε τα σχέδια σας, στο εγγύς μέλλον….

Σκοπεύω να γράψω δύο βιβλία ακόμα. Το ένα θα αφορά το Franchising λόγω της πτυχιακής μου εργασίας αλλά και απασχόλησής μου σε franchise καταστήματα και το άλλο βιβλίο θα αφορά το δικτυακό marketing λόγω τη μακροχρόνιας ενασχόλησής μου με τον κλάδο.

«Ένα εξαιρετικό βιβλίο, που διαβάζοντάς το αφενός βελτιώνεις την προσωπικότητά σου και αφετέρου μπορείς να επιχειρήσεις οποιαδήποτε ιδέα πάνω στο “επιχειρείν”». Αριστείδης Χαντζής (Ιδιοκτήτης καφετέριας – Barista)
«Ο Ευάγγελος Ανδριόπουλος είναι ένας άνθρωπος που έχει με- λετήσει σχολαστικά τον χώρο των πωλήσεων και δη της εστία- σης. Αυτό που θέλει είναι να μεταδώσει το σύστημα των “συν” και “πλην” σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί, ανεξάρτη- τα από το επάγγελμα με το οποίο ασχολούνται. Θεωρώ πως με-λετώντας και εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη μέθοδο αυξάνεις την ικανότητά σου να κλείνεις τα καλύτερα deals, έχοντας τη βοήθεια και την καθοδήγηση ενός έμπειρου και έντιμου ανθρώ-που. Επίσης, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο και προσιτό σε κάθε αναγνώστη». κ. Μαρία Λάγιου (Τραπεζικός Υπάλληλος).
ΠΗΓΗ koitamagazine.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ