ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15€

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15€

Press Room

iWrite for kids, Ψυχολογία / Προσωπική ανάπτυξη

Η ζωή ως περιπέτεια μπορεί να είναι όμορφη, για ένα παιδί με ΔΕΠΥ

«Το Φασουλοδοχείο του Αστροναύτη» μας βάζει για λίγο στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ

Ποιος είναι ο «βελζεβούλης» που βασανίζει τον Βασίλη και δεν τον αφήνει να χαρεί τη σχολική του καθημερινότητα; Πώς θα τον αντιμετωπίσει η νέα του δασκάλα στη Γ΄ Δημοτικού; Τι βοήθεια μπορούν να του προσφέρουν ένα σεντούκι κι ένα ζευγάρι κόκκινα γυαλιά;

Το βιβλίο «Το Φασουλοδοχείο του Αστροναύτη», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite,  με παιδαγωγικό και μη στερεοτυπικό τρόπο βάζει τον αναγνώστη στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ.

AdTech Ad

Η ΔΕΠΥ αποτελεί την πιο συχνή διαταραχή της παιδικής ηλικίας και νέες έρευνες δείχνουν ότι ένα παιδί με ΔΕΠΥ θα γίνει ένας ενήλικας με ΔΕΠΥ. Η έλλειψη γνώσης γύρω από τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, καθώς και η άγνοια για τους τρόπους εκδήλωσής της, αλλά και αντιμετώπισής της, αναδεικνύονται σε κάθε σελίδα του βιβλίου, από διάφορες οπτικές. Αυτό κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Αν και η ιστορία είναι δοσμένη μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή της, του Βασίλη, ως αναγνώστες γινόμαστε κοινωνοί όλων των απόψεων και των συμπεριφορών. Πληροφορούμαστε για τη διαχείριση των γονέων και των εκπαιδευτικών, μαθαίνουμε την αντιμετώπιση των φίλων και των συμμαθητών και κυρίως, ερχόμαστε σε επαφή με τις κρυφές σκέψεις ενός παιδιού με ΔΕΠΥ. Σκέψεις που φανερώνουν τη μοναξιά και τον φόβο για το άγνωστο. Και αυτό ακριβώς καταφέρνει η Ελισάβετ Κρίπα με το βιβλίο της. Να ρίξει φως στο άγνωστο.

Η συγγραφέας, μέσω μιας καλογραμμένης και ενδιαφέρουσας περιπέτειας, βοηθάει τον αναγνώστη να κατανοήσει τον κόσμο ενός ατόμου με ΔΕΠΥ και να δείξει τα άγχη, τους φόβους του, την επιθυμία για αποδοχή. Η κυρία Κρίπα έγραψε ένα πολυεπίπεδο και άκρως ενδιαφέρον βιβλίο για τα παιδιά, το οποίο αφορά περισσότερα ζητήματα απ΄ όσα νομίζουμε.

Πρόκειται για μία όμορφη ιστορία με την οποία κάθε παιδί θα διασκεδάσει κατά την ανάγνωσή της, την ίδια στιγμή που μας γνωρίζει τον άγνωστο κόσμο των ατόμων με ΔΕΠΥ.

Πάνω απ΄ όλα, καθώς ολοκληρώνει την ανάγνωση των κεφαλαίων, ο αναγνώστης ανακαλύπτει ότι αυτό το βιβλίο μιλάει για τον καθένα μας ξεχωριστά. Για όλους όσους νιώθουν πως δεν ταιριάζουν με τα όποια φυσικοποιημένα “πρέπει” τους έχουν μάθει ότι οφείλουν να ακολουθούν. Είναι ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά που θέλουν να νιώσουν κομμάτι ενός συνόλου και για όλους τους ενήλικες που έχουν τη γενναιότητα να ανακαλύψουν νέους τρόπους, ώστε να τα βοηθήσουν να βρουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι προς την ενηλικίωση.

Οπισθόφυλλο βιβλίου:

Τρίτη δηµοτικού φέτος και ο Βασίλης έδωσε υπόσχεση στη µητέρα του να είναι ήσυχος στο σχολείο και καλός µαθητής. Δύσκολο, το ξέρει. Αυτός ο «βελζεβούλης» φταίει, όπως λέει και η γιαγιά του. Δεν τον αφήνει σε ησυχία!

Αταξίες και επιπολαιότητες στη συµπεριφορά και στα µαθήµατα, επιφέρουν τιµωρίες και απαξιωτικούς χαρακτηρισµούς. Τι ρόλο θα παίξουν ο παππούς του και η δασκάλα του, η κυρία Μυρτώ;

Ένα ζευγάρι κόκκινα γυαλιά και ένα σεντούκι µε θησαυρούς σοφίας θα µετατρέψουν το σχολείο, σε αυτό που όλα τα παιδιά ονειρεύονται!

Ένα βιβλίο για τα παιδιά µε ΔΕΠΥ και για όσα είναι… παιδιά!

 

Γράφει η Μαρία Μπακάρα, Κοινωνιολόγος / MA Φιλαναγνωσίας

Δείτε το βιβλίο εδώ.

Κάντε εγγραφή στο Newsletter

και μάθετε πρώτοι για τις Νέες Κυκλοφορίες, τις Προσφορές και τις Εκδηλώσεις

Καλάθι

Κλείσιμο
Κλείσιμο
Start typing to see products you are looking for.
Sidebar Scroll To Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies από εμάς.