Στο συγκεκριµένο βιβλίο επισηµαίνεται η σπουδαιότητα της τροφής στον ανθρώπινο οργανισµό, τονίζεται η αλληλεπίδραση της καλής σωµατικής υγείας µε την ψυχική, ενώ ταυτόχρονα γίνεται µια προσέγγιση των διατροφικών διαταραχών ως έναυσµα για να αναρωτηθούµε όλοι ποιο είναι τελικά το πραγµατικό νόηµα της ζωής µας… αλλά και ως οµοούσιοι που είµαστε, τι κοινό ψάχνουµε, που δυστυχώς όταν αδυνατούµε να το βρούµε οδηγούµαστε σε εξαρτήσεις είτε αυτό λέγεται φαγητό, τσιγάρο, ναρκωτικά, τζόγος, είτε διατροφική διαταραχή.
Η Διατροφή στη Ζωή μας
Είσαι ό,τι τρως
Συγγραφέας:
Αγγελική Ζαφειράκη,100 σε απόθεμα
Η Αγγελική Ζαφειράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό λύκειο του Αιγάλεω. Το 1994 εισήχθηκε στο Τµήµα Διατροφής στο AΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Τον Ιούνιο του 2000 απέκτησε τον τίτλο σπουδών της επιστήµης της Διαιτολογίας και Διατροφής.
Η πτυχιακή της εργασία µε θέµα «Αντιοξειδωτικές βιταµίνες A, C, E και η επίδρασή τους στο ανοσοποιητικό σύστηµα του ανθρώπου» βαθµολογήθηκε µε Άριστα.
Το έτος 1999 εκπόνησε την εξάµηνη πρακτική της άσκηση σε γνωστό κέντρο αδυνατίσµατος και τα έτη 2000-2003 εργάστηκε ως επιστηµονική υπεύθυνη.
Από το 2000 µέχρι σήµερα αρθρογραφεί σε περιοδικά υγείας, σε διάφορα επιστηµονικά sites στο internet, έχει µιλήσει σε ραδιοφωνικές εκποµπές και έχει κάνει οµιλίες σε πνευµατικά κέντρα, ιδιωτικές σχολές και κολλέγια µε κύρια θεµατολογία τα οφέλη της υγιεινής διατροφής στον ανθρώπινο οργανισµό.
Από το 2003 µέχρι σήµερα έχει στην κατοχή της διαιτολογικό γραφείο στο Χαϊδάρι, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες στο πελατολόγιό της.
Είναι µέλος της ΕΔΔΕ (Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος), της ΕΛΔΕ (Eλληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας), της ΑΕD (Αµερικάνικης Ακαδηµίας Διατροφικών Διαταραχών) και πάρεδρο µέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων -Διατροφολόγων Ελλάδος.
METEKΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Τον Δεκέµβρη του 1997 παρακολούθησε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας µε θέµα «Το µεταβολικό σύνδροµο της παχυσαρκίας».
Τον Απρίλιο του 2002 παρακολούθησε τις εργασίες της 2ης επιστηµονικής Διηµερίδας «Θεραπευτική αντιµετώπιση της παχυσαρκίας, οφέλη από την απώλεια βάρους».
Τον Ιανουάριο του 2004 παρακολούθησε συστηµατικά τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήµατα στην Ενδοκρινολογία και τον Μεταβολισµό που διοργάνωσε το Τµήµα Ενδοκρινολογίας Διαβήτη και Μεταβολισµού του ΕΚΠΑ.
Τον Οκτώβριο του 2008 παρακολούθησε τη διηµερίδα «Διαταραχές Διατροφής σε Παιδιά και Εφήβους» που πραγµατοποίησε η Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων (Ε.Ψ.Υ.Υ.Π.Ε.) και το Διεπιστηµονικό Κέντρο «ΠΑΙΔ-Υ» του Πανεπιστηµίου Αθηνών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήµιο Αθηνών.
Από τον Δεκέµβριο του 2008 έως τον Απρίλιο του 2010 παρακολούθησε επιστηµονικά σεµινάρια µε θέµατα τις «Διατροφικές διαταραχές», τις «Διαταραχές Διατροφής σε παιδιά και εφήβους», την «Παιδική Παχυσαρκία» και «Παχυσαρκία Ενηλίκων», στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.
Από τον Απρίλιο του 2010 κατέχει εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές, πιστοποιώντας επίσηµα τον τίτλο σπουδών της µε «Diploma in Practitioner skills for Eating Disorders», πτυχίο αναγνωρισµένο από το National Center for Eating Disorders της Αγγλίας.
Τον Οκτώβριο του 2020 παρακολούθησε το επιστηµονικό σεµινάριο της Genome Analysis «Προσωποποιηµένη διατροφή µέσω ανάλυσης DNA».
7 κριτικές για Η Διατροφή στη Ζωή μας
- ΕΙΣΑΓΩΓΗ
- Μια ωραία ιστορία του Χόρχε Μπουκάι…
- ΠΕΡΙΛΗΨΗ
- ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' | ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ
- 1. Η συµβολή της ισορροπηµένης διατροφής στην επίτευξη της απόλυτης σωµατικής αρµονίας
- 1.1. Τι είναι οι πρωτεΐνες και ποιες είναι οι κύριες λειτουργίες τους
- 1.1.1. Ποιες είναι οι καλύτερες διατροφικές πηγές των πρωτεϊνών
- 1.1.2. Ποια είναι η συνιστώµενη ηµερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις ανάγκες σε πρωτεΐνες
- 1.1.3. Τι είναι τα αµινοξέα και ποιες οι λειτουργίες τους
- 1.2. Τι είναι οι υδατάνθρακες και πώς κατηγοριοποιούνται
- 1.2.1. Ποιες οι κύριες λειτουργίες των υδατανθράκων
- 1.2.2. Ποιο είναι το ελάχιστο και µέγιστο ποσό υδατανθράκων που απαιτείται από τον ανθρώπινο οργανισµό
- 1.2.3. Τι είναι ο γλυκαιµικός δείκτης
- 1.3. Ποιος είναι ο ορισµός των φυτικών ή διαιτητικών ινών;
- 1.3.1. Με ποιους τρόπους είναι οι διαιτητικές ίνες ευεργετικές για την υγεία
- 1.4. Τι είναι τα λίπη και τι τα λιπίδια
- 1.4.1. Ποιες είναι οι κύριες λειτουργίες των λιπών
- 1.4.2. Ποια η σηµασία των απαραίτητων λιπαρών οξέων
- 1.4.3. Πώς ταξινοµούνται τα λιπαρά οξέα της δίαιτας και ποιες από αυτές τις κατηγορίες είναι γνωστές ως ιδιαίτερα ευεργετικές για την υγεία
- 1.4.4. Ποια λιπαρά οξέα θεωρούνται «επιβλαβή» για την υγεία
- 1.4.5. Τι είναι οι λιποπρωτεΐνες και ποια η λειτουργία τους στο ανθρώπινο σώµα
- 1.4.6. Τι είναι η χοληστερόλη και ποιος ο κύριος ρόλος της στο ανθρώπινο σώµα
- 1.4.7. Ποιες είναι οι διαιτητικές συστάσεις για το λίπος και σε ποιο βαθµό θα πρέπει οι διάφοροι τύποι λιπαρών οξέων να καταναλώνονται
- 1.5. Ισοδυναµίες τροφίµων και η περιεκτικότητά τους σε µακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες - υδατάνθρακες - λίπη) και θερµίδες (kcal)
- 1.5.1. Οµάδα λαχανικών
- 1.5.2. Οµάδα γάλακτος
- 1.5.3. Οµάδα φρούτων
- 1.5.4. Οµάδα αµύλου
- 1.5.5. Οµάδα κρέατος
- 1.5.6. Οµάδα λίπους
- 1.6. Το Νερό
- 1.7. Βιταµίνες
- 1.7.1. Μπορούν οι βιταµίνες να καταστούν επιβλαβείς για την υγεία;
- 1.7.2. Βιταµίνες αναλυτικά
- 1.8. Μέταλλα και ιχνοστοιχεία
- 1.8.1. Μέταλλα αναλυτικά
- 1.9. Περιεκτικότητα των τροφίµων σε βιταµίνες-µέταλλα και ιχνοστοιχεία ανά οµάδα τροφίµων
- 1.10. Κλινικά σηµεία που δηλώνουν µη ισορροπηµένη διατροφή
- 2. Μεσογειακή διατροφή
- 2.1. Ανακεφαλαιώνοντας
- 2.2. Οι νέες διατροφικές πυραµίδες υγείας του Χάρβαρντ και του Ελβετικού Οργανισµού Αθλητικής διατροφής (SSN)
- 2.3. Το πιάτο της υγιεινής διατροφής
- 2.3.1. Τα πιάτα της ηµερήσιας διατροφής συνολικά
- 2.4. Πρακτική εφαρµογή της διατροφικής πυραµίδας στο πιάτο της ηµέρας
- 2.5. Υπολογισµός µερίδων
- 3. Η φυσιολογία της πείνας και του κορεσµού
- 3.1. Τι όµως τελικά προκαλεί την πείνα;
- 3.1.1. Βασικοί παράγοντες
- 3.1.2. Οι ορµόνες που ρυθµίζουν την όρεξη χωρίζονται σε
- 3.1.3. Ενδορφίνες
- 3.1.4. Νευροδιαβιβαστές
- 3.1.5. Αιτίες για ανισορροπία των νευροδιαβιβαστών
- 3.2. Τρώµε όµως µόνο όταν πεινάµε;
- 3.3. Συµπέρασµα
- 3.4. Τι µπορούµε εποµένως να κάνουµε για να ρυθµίσουµε τη χηµεία του σώµατός µας;
- 3.5. Πώς η άσκηση αυξάνει την όρεξη για υγιεινή τροφή
- 3.6. Τι είναι Φυσιολογική διατροφή
- 4. Τροφή και εξάρτηση
- 4.1. Εγκέφαλος - τροφή - εξάρτηση
- 4.2. Ντοπαµίνη η ουσία της εξάρτησης
- 4.3. Είναι οποιαδήποτε κατάχρηση συνδεδεµένη µε τον εθισµό;
- 4.4. Ντοπαµίνη και διαταραχές στην πρόσληψη τροφής
- 4.5. Εξάρτηση και κατανάλωση φαγητού
- 4.6. Ποια τρόφιµα είναι πιο εθιστικά;
- 4.6.1. Πώς η σοκολάτα επηρεάζει τη διάθεσή µας αλλά και τι προκαλεί εθισµό
- 5. Τελικά πρέπει να κάνω δίαιτα ή όχι;
- 5.1. Οι φυσικοί κίνδυνοι της δίαιτας
- 5.2. Πεποιθήσεις (λανθασµένες) που ευνοούν την αναζήτηση της ιδανικής δίαιτας express
- 5.3. Πεποιθήσεις (λανθασµένες) για τον εαυτό που εµφανίζονται κατά τη διάρκεια της εφαρµογής µιας δίαιτας
- 5.4. Συµπεριφορές-παγίδες που εµφανίζονται σε περίπτωση υποτροπής κατά την εφαρµογή µιας δίαιτας
- 5.5. Μερικές συνηθισµένες βουλιµικές παγίδες που αναπτύσσονται κατά την εφαρµογή µιας δίαιτας
- 5.6. Οι συνέπειες της ακραίας υποθερµιδικής δίαιτας
- 5.7. Ποιες είναι οι αδυναµίες του «Κατά της Δίαιτας;»
- 6. Συµπέρασµα
- 7. Τα είδη των διατροφικών διαταραχών,τα αίτια και τα συµπτώµατά τους
- 7.1. Η Βουλιµία
- 7.2. Η Ανορεξία
- 7.3. Η Αδηφαγική Διαταραχή
- 7.4. Το Νυχτερινό Σύνδροµο
- 7.5. Η Ορθορεξία / Ορθοτροφία
- 7.6. Οι Άτυπες Μορφές
- 7.7. Kοινά χαρακτηριστικά των διατροφικών διαταραχών
- 7.8. Τα παρατηρούµενα µοντέλα συµπεριφορών στις διατροφικές διαταραχές
- 7.9. Διαφορές µεταξύ anorexia nervosa και βουλιµίας
- 7.10. Όσον αφορά την ψυχοπαθολογία των διατροφικών διαταραχών, αυτά που παρατηρούµε είναι τα εξής
- 7.11. Ψυχολογικές - Θεωρητικές προσεγγίσεις επί των διατροφικών διαταραχών
- 7.12. Παράγοντες προδιάθεσης µιας διατροφικής διαταραχής
- 7.12.1. Οικογενειακοί παράγοντες
- 7.12.2. Πολιτισµός
- 7.12.3. Παράγοντες προσωπικότητας
- 7.12.4. Σκέψεις σχετικές µε την ανάπτυξη
- 8. Διατροφικές διαταραχές: Ειδικά Χαρακτηριστικά
- 8.1. Ανορεξία
- 8.1.1. Τι συµβαίνει οργανικά σε καταστάσεις νευρικής ανορεξίας
- 8.1.2. Ανορεξία: βασικά κλινικά χαρακτηριστικά
- 8.1.3. Ψυχολογικά χαρακτηριστικά
- 8.1.4. Επιδηµιολογία της ΝΑ (νευρικής ανορεξίας)
- 8.1.5. Στοιχεία Προσωπικότητας των ανορεκτικών
- 8.1.6. Συνέπειες της ΝΑ (νευρικής ανορεξίας)
- 8.2. Υπερφαγία - Αδηφαγική διαταραχή - Βουλιµία
- 8.2.1. Οι διαταραχές της υπερφαγίας αφορούν
- 8.2.2. Χαρακτηριστικά ατόµων µε διαταραχές υπερφαγίας
- 8.2.3. «Υπερφάγοι»: Ψυχολογικά χαρακτηριστικά
- 8.2.4. Αδηφαγική διαταραχή (Binge eating)
- 8.3. Άλλες υπερφαγικές διαταραχές
- 8.3.1. Ορθορεξία
- 8.3.2. Night Eating Syndrome και Nocturnal Sleep Related Eating Disorder (Έχει να κάνει µε τη διαταραχή του ύπνου)
- 8.3.3. Τα χαρακτηριστικά της βουλιµίας
- 8.3.4. Ψυχολογικά χαρακτηριστικά
- 8.3.5. Οι συνέπειες της υπερφαγίας-βουλιµίας
- 8.3.6. Μερικές συνέπειες εµετών
- 8.3.7. Μερικές εκτιµήσεις για τη ΝΒ (νευρική βουλιµία)
- 9. Οι φυσικοί και συναισθηµατικοί παράγοντες διατήρησης του συµπτώµατος της διατροφικής διαταραχής είναι
- 9.1. Χαµηλή αυτοεκτίµηση
- 9.1.1. Τι είναι αυτοπεποίθηση ή αλλιώς υψηλή αυτοεκτίµηση
- 9.1.2. Χαρακτηριστικά ατόµων µε υψηλή και χαµηλή αυτοπεποίθηση
- 9.1.3. Ποιοι παράγοντες µπορούν να οδηγήσουν σε χαµηλή αυτοπεποίθηση
- 9.1.4. Τι µπορούµε να κάνουµε για να αυξήσουµε την αυτοπεποίθησή µας;
- 9.1.5. Χαµηλή αυτοεκτίµηση και διατροφικές διαταραχές
- 9.2. Χαµηλή αυτοεικόνα, εικόνα σώµατος
- 9.3. Χαµηλή Διεκδικητικότητα
- 9.4. Σύγκρουση του να είσαι λεπτή / -ός ή χοντρή / -ός
- 9.5. Χαµηλά επίπεδα ζαχάρου - υπογλυκαιµία
- 9.6. Κακή θρέψη
- 9.7. Αλλεργίες
- 9.8. Στρες
- 9.9. Συναισθήµατα
- 9.9.1. Αντίληψη
- 9.9.2. Συµπεριφορά
- 9.9.3. Διατροφικές συµπεριφορές παιδιών και συµπεριφορές γονέων ανάλογα µε τη φάση της συναισθηµατικής εξέλιξης του παιδιού
- 9.10. Συνήθειες-Τρόπος ζωής
- 9.11. Λανθασµένα σενάρια φαγητού από λανθασµένη πληροφόρηση
- 9.12. Παγίδες σκέψης
- 9.13. Διαταραγµένες ορµόνες
- ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ | ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ
- 1. Η ρίζα των διατροφικών διαταραχών
- 1.1. Πυραµίδα Maslow: Η ιεράρχηση των αναγκών
- 2. Πώς το τραύµα γεννά τη διατροφική διαταραχή
- 2.1. Πλάνο ανάπτυξης διαταραχής
- 3. Αναζήτηση αγάπης - πάθη
- 4. Πάθη
- 4.1. Ψυχικά πάθη
- 4.2 Διατροφικές Διαταραχές – Πάθη
- 4.3. Διατροφικές διαταραχές και πιθανά πάθη µη διακριτά που εµπεριέχουν
- 5. Διατροφικές διαταραχές - Ψυχή
- 6. Πιο αναλυτικά: Τι είναι το τραύµα και τι προκαλεί;
- 6.1. Παιδικό τραύµα
- 6.1.1. Φόβοι που αναπτύσσονται από παιδικά ψυχικά τραύµατα και πώς διαµορφώνουν ενήλικες προσωπικότητες
- 6.2. Τα «µικρά τραύµατα»
- 6.3. Ψυχικές επιπτώσεις σε παιδιά και ενήλικες
- 6.4. Άσχηµες συνθήκες ζωής και συσχετισµός µε παιδικά τραύµατα
- 6.5. Σχέση εγκεφάλου και παιδικού τραύµατος
- 6.6. Πώς το πληγωµένο παιδί µέσα µας µολύνει τη ζωή µας
- 6.7. Ο ρόλος του σώµατος στη λειτουργία του ψυχικού τραύµατος
- 7. Άλλα συµπτώµατα που µπορεί να προκύψουν από το τραύµα
- 7.1. Η Μετατραυµατική Αγχώδης Διαταραχή
- 7.2. Γενικευµένη αγχώδης διαταραχή
- 7.3. Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή
- 7.3.1. Τι προκαλεί την ΙΨΔ
- 7.4. Κατάθλιψη
- 7.5. Συσχετισµός κατάθλιψης, εγκεφάλου και διατροφικών διαταραχών
- 8. Διαταραχές προσωπικότητας
- 8.1. Συσχέτιση διατροφικών διαταραχών µε διαταραχές προσωπικότητας
- 8.2. Μεταιχµιακή Διαταραχή Προσωπικότητας
- 8.2.1. Κλινικά χαρακτηριστικά. Διάγνωση
- 8.2.2. Διαγνωστικά κριτήρια
- 8.2.3. Αιτιολογία
- 8.2.4. Μεταιχµιακή διαταραχή προσωπικότητας και διατροφικές διαταραχές
- 8.3. Αποφευκτική Διαταραχή της Προσωπικότητας
- 8.3.1. Κλινικά χαρακτηριστικά. Διάγνωση
- 8.3.2. Διαγνωστικά κριτήρια
- 8.4. Εξαρτηµένη Διαταραχή της Προσωπικότητας
- 8.4.1. Κλινικά χαρακτηριστικά. Διάγνωση
- 8.4.2. Διαγνωστικά κριτήρια
- 8.5. Ψυχαναγκαστική Καταναγκαστική Διαταραχή της Προσωπικότητας
- 8.5.1. Κλινικά χαρακτηριστικά. Διάγνωση
- 8.5.2. Διαγνωστικά κριτήρια
- 8.5.3. Ψυχαναγκαστική καταναγκαστική διαταραχή προσωπικότητας και διατροφικές διαταραχές
- 8.6. Συµπεράσµατα
- 8.7. Σύνδροµο-Διαταραχή Asperger
- 8.7.1. Αιτιολογία του αυτισµού
- 8.7.2. Νευροβιολογική επεξήγηση
- 8.7.3. Συσχέτιση διαταραχών
- 9. Φόβος και τραύµα
- 9.1. Θεραπεύοντας το τραύµα
- 9.2. Όταν το τραύµα γίνεται µαργαριτάρι
- 9.3. Αναπλάθοντας τον εγκέφαλό µας - Θεραπεύοντας τον φόβο / τραύµα
- 10. Το «Τρίγωνο Κάρπµαν»: Το µοντέλο σχέσεων που δηµιουργεί ευτυχισµένες οικογένειες
- ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
- 1. Μήπως τελικά οι διατροφικές διαταραχές είναι βιολογική νόσος;
- 1.1. Εγκέφαλος
- 1.1.1. Ορισµός
- 1.1.2. Ανατοµία
- 1.1.3. Φυσιολογία
- 1.1.5. Λειτουργίες του Νευρικού Συστήµατος
- 1.2. Λειτουργία και δυσλειτουργία των λοβών του εγκεφάλου
- 1.2.1. Μετωπιαίοι λοβοί
- 1.2.2. Βρεγµατικοί λοβοί
- 1.2.3. Κροταφικοί λοβοί
- 1.2.4. Ινιακοί λοβοί
- 1.2.5. Νήσος του εγκεφάλου
- 1.2.6. Παθοφυσιολογία
- 1.2.7. Ανάρρωση
- 1.2.8. Σύνδροµα εγκεφαλικής δυσλειτουργίας
- 1.2.9. Στρες και εγκέφαλος
- 2. Σηµεία του εγκεφάλου που πλήττονται στα άτοµα µε διατροφική διαταραχή
- 2.1. Μεταιχµιακό Σύστηµα του Εγκεφάλου
- 2.2. Μέρη του Μεταιχµιακού Συστήµατος
- 2.2.1. Αµυγδαλή: Η έδρα των συναισθηµάτων και του πάθους
- 2.2.2. Ο ιππόκαµπος
- 2.2.3. Τα βασικά γάγγλια
- 2.2.4. O προµετωπιαίος φλοιός
- 2.2.5. O νησιδιακός φλοιός (νήσος του Ράιλ)
- 2.2.6. Ο υποθάλαµος
- 2.2.7. Ο επικλινής πυρήνας
- 2.2.8. Συµπέρασµα
- 2.3. Εγκέφαλος και διατροφικές διαταραχές
- 3. Συµπέρασµα
- ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄| ΘΕΡΑΠΕΙΑ
- 1. Ο ρόλος του ειδικού (ψυχολόγου-ψυχιάτρου ή διατροφολόγου)
- 1.1. Παρέµβαση σύµφωνα µε το στάδιο ετοιµότητας για αλλαγή στο οποίο βρίσκεται ο ασθενής
- 1.2. Συνέντευξη κινητοποίησης
- 2. Θεραπεία - Ο ρόλος του διαιτολόγου στις διατροφικές διαταραχές
- 2.1. Η συµβουλευτική σε εφαρµογές διαιτητικής παρέµβασης: Ανατοµία της συνεδρίας
- 3. Γνωσιακή-Συµπεριφορική θεραπεία
- 3.1.1. Αξίες
- 3.1.2. Αυτόµατες «παχυντικές» σκέψεις
- 3.1.3. Μη βοηθητικά στιλ σκέψης
- 3.2. Κατηγορίες µη βοηθητικών στιλ σκέψης για βουλιµικούς, αδηφαγικούς σε δίαιτα
- 3.3. Γνωστικές διαστρεβλώσεις, τυπικές στην ανορεξία
- 4. Παράδειγµα-Πραγµατικό περιστατικό µε βουλιµία
- 4.1. Συµπέρασµα
- 4.2. Φαύλος κύκλος βουλιµίας (παράδειγµα)
- 5. Η δύναµη της σκέψης
- 5.1. Οι σκέψεις σµιλεύουν τον εγκέφαλό µας
- 5.2. Οι σκέψεις προγραµµατίζουν τα κύτταρά µας
- 5.3. Οι σκέψεις µας ενεργοποιούν τα γονίδιά µας
- 5.4. Πρέπει να χρησιµοποιούµε τις σκέψεις µας για εµάς
- ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄
- ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
- ΕΠΙΛΟΓΟΣ
- ΛΕΞΙΚΟ
- ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Βάρος | 0.5 kg |
---|---|
Συγγραφέας | Αγγελική Ζαφειράκη |
Σελίδες | 432 |
Συγγραφέας | |
Διαστάσεις | 14 x 21 cm |
Εκδοτικός Οίκος | Εκδόσεις iWrite |
ISBN | 978-960-627-222-6 |
Σχετικά προϊόντα
Συμβουλές Υγείας από τη Θιβετανική Παράδοση
Παραδοσιακές και αποτελεσματικές θιβετανικές ιατρικές πρακτικές
Το DNA στο Πιάτο σου
Γιατί πρέπει να θρέφεσαι με βάση τον γενετικό σου κώδικα
Διατίθεται σε Ebook
Ηρώ Κουντουριώτου –
Εξαιρετικό βιβλίο! Καλογραμμένο, πλήρως επεξηγηματικό, κατανοητό και γεμάτο ουσία! 10/10
Άγγελος Ηλιάδης –
Ένα βιβλίο που αντιμετωπίζει το πολύπλοκο ζήτημα της διατροφής με διεπιστημονικότητα και σοβαρότητα, ενώ ταυτόχρονα διαβάζεται πολύ ευχάριστα και δεν απαιτεί προυπάρχουσες γνώσεις στη διατροφή. Το προτείνω.
Βασιλική Παναγιώτου –
Με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα σχετικά με το κομμάτι της διατροφής. Αξίζει να διαβαστεί.
Ρούλα Ζερβού –
Καταπληκτικό!!!
Μαρία Παπαγεωργίου –
Ενα βιβλίο οδηγός, απο μια εξαιρετική επαγγελματία διατροφολόγο αλλα πάνω απ’όλα ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΨΥΧΗ, που αγαπά, στηρίζει και βοηθά ουσιαστικά τον κάθε άνθρωπο ψυχικά και σωματικά ! Σε αγαπώ Αγγελική ♡
Πέγκυ Καραμάνου –
Το αγόρασα ως ένα βιβλίο διατροφής και διαβάζοντάς το συνειδητοποίησα ότι είναι οδηγός ζωής…Συγκλονιστικό! Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Λίνα Καρρά –
Ένα επιστημονικό βιβλίο, ευκολοδιάβαστο και κατατοπιστικό, γεμάτο ουσία… Αξίζει να διαβαστεί.