Βασιλική Τσούνη
Μοναχικές Αλκυόνες – μυθιστόρημα

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Ξεκίνησε σιγά σιγά από τα παιδικά μου χρόνια. Στην αρχή πίστευα πως είναι κάτι το απλό, πως απλά παιδεύω τον εαυτό μου. Μα καθώς περνούσαν τα χρόνια, μέσα μου συνεχώς ζωντάνευαν διάφοροι ήρωες. Άλλοτε μικροί, άλλοτε μεγάλοι και άλλωτε φανταστικοί…. Το μυαλό μου επλαθε ιστορίες και όλα μαζί άρχιζαν να ενώνονται όλο και πιο πολύ. Δίχως φόβο έπιασα το μολύβι. Οι λέξεις έγιναν σελίδες και οι σελίδες δημιούργησαν το πρώτο μου μυθιστόρημα.

“Αισθάνεσαι πως ολόκληρη η ψυχή σου, ότι και να κρύβει, βρίσκεται ολόκληρη τυπωμένη στις σελίδες του. […] Από την πλευρά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, στη δημιουργική ομάδα του iWrite και στον Γιώργο Ιωαννίδη που πραγματοποίησαν το όνειρο μου και μου πρόσφεραν απλόχερα τόσο έντονα συναισθήματα.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Την πρώτη φορά που το αντίκρυσα δεν πίστευα πως μου ανήκει. Δεν πίστευα πως είναι δικό μου.  Η αίσθηση και η πρώτη επαφή είναι μοναδική. Αισθάνεσαι πως ολόκληρη η ψυχή σου, ότι και να κρύβει, βρίσκεται ολόκληρη τυπωμένη στις σελίδες του.
Από την άλλη, όμως, δεν έπαψα στιγμή να πιστεύω πως τα όνειρα κάποια στιγμή πραγματοποιούνται…

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή;

Η εμπιστοσύνη και σεβασμός λένε πως κερδίζεται. Αυτό ακριβώς συνέβη… Σαν τώρα θυμάμαι την πρώτη τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Γιώργο Ιωαννίδη. Η καθαρή και τόσο ευγενική φωνή του με κέρδισαν αμέσως.
Η συνεργασία άψογη σε όλα τα στάδια προετοιμασίας του βιβλίου και το αποτέλεσμα μοναδικό.
Από την πλευρά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, στην δημιουργική ομάδα του iWrite και στον Γιώργο Ιωαννίδη (Υπεύθυνος επικοινωνίας) που πραγματοποίησαν το όνειρο μου και μου πρόσφεραν απλόχερα τόσο έντονα συναισθήματα.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το “ταξίδι” του βιβλίου σου, που μόλις άρχισε;

Τα καλύτερά ταξίδια πρέπει να κρατούν πολύ και να φτάνουν σιγά σιγά στον δικό τους προορισμό, στη δική τους Ιθάκη. Αισθάνομαι πως έχω εκπληρώσει τον σκοπό μου και θα συνεχίσω. Είναι ένα μυστήριο, μια μαγεία και συγχρόνως η μεγαλύτερη ευτυχία.