Βαγγέλης Νάστος
Τυχερά Μονοπάτια – μυθιστόρημα

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου χρόνια πριν ως μια διέξοδος από την καθημερινότητα, μια συντροφιά σε μοναχικές νύχτες, ένα ταξίδι σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους όπου τίποτα δε θα μπορούσε να απαγορευτεί από τους φυσικούς νόμους ή τις πεπερασμένες ανθρώπινες δυνατότητες. Είναι μια σχέση που δυναμώνει μέρα με τη μέρα και νομίζω πως είναι μια δίκαιη σχέση. Ο χρόνος που της αφιερώνω κι η κυρίαρχη θέση της στην κλίμακα των ενδιαφερόντων μου, αντισταθμίζεται απόλυτα από τις χαρές και τις συγκινήσεις που μου έχει χαρίσει.

“Τη στιγμή που έπιασα για πρώτη φορά το βιβλίο στα χέρια μου σταμάτησε ο χρόνος. Δεν ήμουν σίγουρος τι ένιωθα. […] iWrite… Τι να πεις γι’ αυτά τα παιδιά; Η όρεξη, η δημιουργικότητα, το πάθος για ένα άρτιο αποτέλεσμα αλλά κι οι ικανότητες για να το πετύχουν είναι εμφανή από την πρώτη στιγμή.”

Πως αισθάνθηκες όταν εξέδωσες το βιβλίο σου;

Τη στιγμή που έπιασα για πρώτη φορά το βιβλίο στα χέρια μου σταμάτησε ο χρόνος. Δεν ήμουν σίγουρος τι ένιωθα. Ίσως και να ήταν η πιο περίεργη στιγμή της ζωής μου. Σαν να ένιωθα τα πάντα και τίποτα. Περνάς από τόσα στάδια για να φτάσεις στο σημείο να εκδόσεις ένα βιβλίο κι όταν τελικά το κάνεις περνάνε όλες αυτές οι στιγμές από το μυαλό σου σαν ταινία μικρού μήκους. Νομίζω πως η χαρά, η συγκίνηση και ένας μικρό άγχος για το πώς θα το υποδεχθεί ο κόσμος είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

iWrite… Τι να πεις γι’ αυτά τα παιδιά; Η όρεξη, η δημιουργικότητα, το πάθος για ένα άρτιο αποτέλεσμα αλλά κι οι ικανότητες για να το πετύχουν είναι εμφανή από την πρώτη στιγμή. Ένα τυχαίο πέρασμα από το site ήταν η αιτία να τους γνωρίσω κι η συνάντηση μαζί τους λίγες μέρες μετά διέλυσε κάθε αμφιβολία που μπορεί να είχα για την τελική μας συνεργασία. Από την πρώτη στιγμή νιώθεις μέλος μιας μεγάλης και δημιουργικής οικογένειας που έχει έναν και μόνο στόχο, να βγει το βιβλίο όσο το δυνατόν καλύτερο και πιο κοντά σε αυτό που ο συγγραφέας έχει στο μυαλό του. Στο τόσο συναρπαστικό αλλά και δύσκολο ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί λίγους μήνες πριν, δεν πέρασε ούτε στιγμή η αμφιβολία από το μυαλό μου για το αν η επιλογή μου ήταν η σωστή.

“Περνάς από τόσα στάδια για να φτάσεις στο σημείο να εκδόσεις ένα βιβλίο κι όταν τελικά το κάνεις περνάνε όλες αυτές οι στιγμές από το μυαλό σου σαν ταινία μικρού μήκους. Νομίζω πως η χαρά, η συγκίνηση και ένας μικρό άγχος για το πώς θα το υποδεχθεί ο κόσμος είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα.”