Στέφανος Μπέλλος
Ανατολή στον Παράδεισο – μυθιστόρημα

| Οικογένεια Συγγραφέων των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή!

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Η συγγραφή για εμένα είναι μια εσωτερική ανάγκη. Έχω παρατηρήσει πως όταν γράφω, ηρεμώ. Βασικό ζήτημα εξάλλου, για μένα, είναι μέσα από αυτό που κάθε φορά γράφω να περνάω και διάφορα μηνύματα στο κοινό. Κάθε αναγνώστης είναι ένας καλεσμένος που έχω αναλάβει κάθε φορά να ταξιδεύω.  Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι για μένα η συγγραφή σημαντική, είναι πως όταν γράφω, έχω την ευκαιρία να δημιουργώ παράλληλα, την ίδια στιγμή, τον δικό μου κόσμο και αυτό το συναίσθημα είναι στα αλήθεια κάτι πρωτόγνωρο.

“Η συγγραφή για εμένα είναι μια εσωτερική ανάγκη. […] Πίσω από τις Εκδόσεις Πηγή βρίσκονται άνθρωποι με όρεξη και πάθος για το ελληνικό βιβλίο και για τον νέο Έλληνα Συγγραφέα.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Το “Ανατολή στον Παράδεισο”  είναι το πρώτο μου λογοτεχνικό έργο και η αγωνία που με κυρίευσε από τη στιγμή που “γεννήθηκε”  μέχρι και σήμερα, που έχει κυκλοφορήσει ως βιβλίο, είναι παρόμοια με αυτή που έχει ένας γονιός για το παιδί του. Όταν το έπιασα πρώτη φορά στα χέρια μου, ένιωσα κάπως παράξενα μπορώ να πω. Είναι απλό. Βλέπεις σε χαρτί αυτά που ο εγκέφαλος σου έχει δημιουργήσει και αυτό είναι κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο. Αυτό  που κυριαρχεί μέσα μου είναι η αίσθηση και η ελπίδα ότι αυτό το βιβλίο θα ταξιδέψει και άλλους ανθρώπους. Είναι κάτι που σε ξεπερνά, θα υπάρχει και μετά από εσένα. Αυτά τα συναισθήματα και αυτές οι σκέψεις μου πέρασαν από το μυαλό μόλις το έπιασα στα χέρια μου.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με τη δημιουργική ομάδα του iWrite.gr και τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή;

Πιστεύω πως οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή αποτελούν έναν πολύ καλό δρόμο για κάθε συγγραφέα. Κι αυτό διότι σέβονται το έργο του, δεν του κάνουν παρεμβάσεις και ουσιαστικά ο συγγραφέας συμμετέχει με τη γνώμη του στις αποφάσεις σχετικά με την πορεία του βιβλίου μετά τη δημιουργία του. Πίσω από τις Εκδόσεις Πηγή βρίσκονται άνθρωποι με όρεξη και πάθος για το ελληνικό βιβλίο και για τον νέο Έλληνα Συγγραφέα.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το “ταξίδι” του βιβλίου σου, που μόλις άρχισε;

Μέχρι στιγμής έχει γίνει μια βιβλιοπαρουσίαση η οποία και είχε αρκετά καλή ανταπόκριση από τον κόσμο, ενώ όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο έμειναν ευχαριστημένοι. Το “ταξίδι’” του βιβλίου, λοιπόν, καλά ξεκίνησε, ελπίζω και εύχομαι να ταξιδεύει για πολύ καιρό ακόμη.