Πέτρος Σπίνος
Αλλότριες Προσευχές – ποιητική συλλογή

| Οικογένεια Συγγραφέων των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή!

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Η συγγραφή αποτελεί ένα ψυχοθεραπευτικό τρόπο έκφρασης,  η σημαντικότητα του οποίου αξιολογείται με άλλο πρίσμα όταν ο αρχικός προορισμός του δημιουργήματος αφορά μόνο τον συγγραφέα. Σημαντικότητα που δεν σχετίζεται απαραίτητα με τη λογοτεχνική αξία, αλλά με την αυθεντικότητα του. Ο Αμερικανοκαναδός Νομπελίστας Saul Bellow αναφέρει ότι «Ποτέ δε χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα σε κάτι που σηκώθηκες στη μέση της νύχτας για να γράψεις». Διότι η ποίηση, σε αντίθεση με τις άλλες μορφές τέχνης, είναι όμορφη όταν δεν σμιλεύεις την πρωτογενή εκφορά του λόγου. Γοητεύει όταν υπάρχει για να δικαιώσει μέσα από τον ερασιτεχνισμό και την αυθεντικότητα  μοναχά  τον εαυτό της και σε καμία περίπτωση κατ’ αποκλειστικότητα τον συγγραφέα.

“Βασικό ρόλο σε κάθε συνεργασία έχει η επικοινωνία και η ανθρώπινη επαφή. Στον εκδοτικό οίκο Πηγή επέδειξαν όλοι υπερβάλλοντα ζήλο έτσι ώστε το έργο μου να αναδειχθεί με ιδανικό τρόπο. Και το κατάφεραν.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Ικανοποίηση, διότι το βιβλίο που κρατούσα στα χέρια μου ανταποκρινόταν απόλυτα σε ότι ακριβώς είχα όλα αυτά τα χρόνια στη σκέψη μου.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με τις Εκδόσεις Πηγή και τα ατελιέ του iWrite.gr;

Βασικό ρόλο σε κάθε συνεργασία έχει η επικοινωνία και η ανθρώπινη επαφή. Στον εκδοτικό οίκο Πηγή επέδειξαν όλοι υπερβάλλοντα ζήλο έτσι ώστε το έργο μου να αναδειχθεί με ιδανικό τρόπο. Και το κατάφεραν.