Νίκος Μούρας
Χιόνι τον Αύγουστο – μυθιστόρημα

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Η έκδοση ενός βιβλίου, ιδιαίτερα όταν είναι το πρώτο σου, είναι κάτι που σε αλλάζει. Συνειδητοποιείς πως το έργο σου έχει περάσει από τη κατάσταση του αρχείου στον υπολογιστή και είναι πλέον διαθέσιμο για οποιονδήποτε ενδιαφερθεί να το διαβάσει. Μεγαλώνει, παίρνει μορφή. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, με το οποίο προχωράς μπροστά και ατενίζεις τις προοπτικές. Φυσικά οι δυσκολίες δεν σταματούν εδώ, αλλά η αρχή έχει γίνει. Κρατάς το έργο σου στα χέρια σου. Ένα όνειρο που πραγματοποιείται.

“Συνέπεια, κατανόηση και επαγγελματισμός. Η τελική μορφή του βιβλίου μου ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που είχα στο μυαλό μου. Το να αντιλαμβάνεται κάποιος που δε σε ξέρει ουσιαστικά, το ύφος του βιβλίου σου είναι πολύ ικανοποιητικό. Πόσο μάλλον να σου δημιουργεί μια οπτική του προβολή, η οποία συνάδει με αυτό που είχες εσύ σκεφτεί. Όλα αυτά με οδηγούν στο να πω πως έκανα τη σωστή επιλογή και να προσδοκώ ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.”

Πως αισθάνθηκες όταν εξέδωσες το βιβλίο σου;

Το γεγονός πως κατάφερα να εκδόσω το πρώτο μου βιβλίο είναι κάτι συναρπαστικό και τρομακτικό ταυτόχρονα. Είναι κάτι το οποίο ήθελα πολύ, αλλά δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα, λόγω ύφους κυρίως. Η όλη διαδικασία εμπεριείχε ένα ευχάριστο άγχος και μια προσμονή που δύσκολα περιγράφεται, τουλάχιστον από μέρους μου, σα νέος δημιουργός. Είναι πολύ ικανοποιητικό να πιάνεις στα χέρια σου το πρώτο σου ολοκληρωμένο έργο. Να χαζέυεις το εξώφυλλο, να το ξεφυλλίζεις. Θυμάμαι πως όταν είχα παραλάβει το πακέτο με τα βιβλία δεν μπορούσα να διώξω το χαμόγελο από τα χείλη μου. Αυτό νομίζω είναι κάτι που κάθε δημιουργός ονειρεύεται και πλέον υπάρχουν τρόποι να το καταφέρει.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Η συνεργασία μου με την iWrite, ήρθε ομολογώ κατά τύχη, χαζεύοντας το περίπτερό της στην έκθεση βιβλίου. Δεν ήξερα τι να περιμένω στην αρχή. Η έννοια της αυτοέκδοσης μου ήταν λίγο πολύ άγνωστη. Το πρώτο βήμα προς την απόφασή μου ήταν όταν είδα την ιστοσελίδα του Οίκου. Όμορφη, εύχρηστη και γεμάτη πληροφορίες που για κάποιον που δεν γνωρίζει πολλά για τις εκδόσεις, ήταν σημαντικότατο. Στη πορεία, διαπίστωσα πως όλο αυτό υπήρχε και μέσα στα άτομα που την είχαν ιδρύσει. Συνέπεια, κατανόηση και επαγγελματισμός. Η τελική μορφή του βιβλίου μου ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που είχα στο μυαλό μου. Τότε ήταν που κατάλαβα πως είχα κάνει καλή επιλόγή. Το να αντιλαμβάνεται κάποιος που δε σε ξέρει ουσιαστικά, το ύφος του βιβλίου σου είναι πολύ ικανοποιητικό. Πόσο μάλλον να σου δημιουργεί μια οπτική του προβολή, η οποία συνάδει με αυτό που είχες εσύ σκεφτεί. Όλα αυτά με οδηγούν στο να πω πως έκανα τη σωστή επιλογή και να προσδοκώ ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

“Το γεγονός πως κατάφερα να εκδόσω το πρώτο μου βιβλίο είναι κάτι συναρπαστικό και τρομακτικό ταυτόχρονα. Είναι κάτι το οποίο ήθελα πολύ, αλλά δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα, λόγω ύφους κυρίως. Η όλη διαδικασία εμπεριείχε ένα ευχάριστο άγχος και μια προσμονή που δύσκολα περιγράφεται, τουλάχιστον από μέρους μου, σα νέος δημιουργός.”