Νεκτάριος Μπουτεράκος
Δες με Αλλιώς – μυθιστόρημα

| Οικογένεια Συγγραφέων των Εκδόσεων Πηγή και του iWrite!

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Όταν ήμουν μικρό παιδί μου άρεσε να πλάθω δικούς μου κόσμους. Αυτό με έκανε λίγο αντικοινωνικό και φαντασιόπληκτο. Έκλεινα απλά τα μάτια μου και ζούσα σε μια ουτοπία. Ήμουν ο πρωταγωνιστής στην δική μου ταινία, ήμουν και ο πρίγκιπας και ο δράκος και το θύμα αλλά και ο θύτης. Αποτέλεσμα αυτού, μια πολύ ζωηρή φαντασία. Όταν κάθισα για πρώτη φορά μπροστά σε μια οθόνη ένιωσα αβοήθητος. Δεν ήξερα τι να κάνω και πως. Υπήρξε όμως ένας μικρός βοηθός δίπλα μου που στην πορεία ανακάλυψα ότι ονομάζεται ένστικτο. Πήρε τα ηνία και με μια μικροεντολή του εγκεφάλου, πάτησα το πρώτο πλήκτρο. Και μετά ήρθε ο χείμαρρος των γραμμάτων, των λέξεων, των προτάσεων, των σελίδων που δεν προλάβαινα να κοιτάω να φεύγουν. Μύριες εικόνες, ανάμεικτα συναισθήματα, αστείρευτες ιδέες γέμισαν από τότε το μυαλό μου. Πλέον είναι σαν την αναπνοή. Δεν μπορώ αν δεν δημιουργώ τους δικούς μου κόσμους. Τόσο σημαντική είναι για μένα η συγγραφή.

“Μετά από τη γνωριμία μου με τους εκδότες και από την άψογη αντιμετώπιση που είχα, αν είχα τη δυνατότητα να επιλέξω πάλι τις εκδόσεις Πηγή θα το έκανα. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και δημιουργία.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Σαν να ήταν Χριστούγεννα και μου έφεραν το πιο σπουδαίο, το πιο σημαντικό δώρο. Νομίζω πως καθένας που γράφει ιστορίες έτσι ακριβώς θα πρέπει να αισθάνεται όταν βλέπει το δημιούργημά του στα βιβλιοπωλεία. Σαν μικρό παιδί που του χαρίζουν δώρο.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με τις εκδόσεις Πηγή και τα ατελιέ του iWrite.gr;

Η αλήθεια είναι πως την επιλογή δεν την έκανα εγώ. Ύστερα από τη βράβευσή μου για ένα διήγημα που είχα στείλει σε έναν διαγωνισμό του εκδοτικού οίκου, μου ζητήθηκε να στείλω κάποιο έτοιμο βιβλίο μου κι αυτό ακριβώς έκανα. Βέβαια, μετά από τη γνωριμία μου με τους εκδότες και από την άψογη αντιμετώπιση που είχα, αν είχα τη δυνατότητα να επιλέξω πάλι τις εκδόσεις Πηγή θα το έκανα. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά και δημιουργία.