Μηνάς Παπαγεωργίου
Δούρειος Ίππος – χρονογράφημα

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησα να μεταφέρω σκέψεις, προσωπικές απόψεις και πληροφορίες στους άλλους μέσα από μικρές εφημερίδες ή ραδιοφωνικές εκπομπές. Εν έτει 2012 κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς ακόμα τρόπους, παρ’ όλα αυτά τα συναισθήματα που βιώνω μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες μένουν τα ίδια και απαράλλαχτα. Θα έλεγα πως η συγγραφή αποτελεί πλέον -και λόγω επαγγέλματος- ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μου, το οποίο όμως φροντίζω να το αντιμετωπίζω με πολύ μεράκι και ευχαρίστηση. Άλλωστε δεν βρίσκω κανένα απολύτως νόημα στο να κάνει κανείς κάτι δίχως να του αρέσει. Έτσι λειτουργώ στη ζωή μου.

“Η συνεργασία μου με τη δημιουργική εκδοτική ομάδα του iWrite ήταν άψογη από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. […] Το iWrite.gr αποτελεί για κάθε συγγραφέα έναν εκδοτικό οίκο όπως ακριβώς θα ήθελε,  αλλά και όπως θα έπρεπε να είναι στο σύνολο τους ο εκδοτικός χώρος στην Ελλάδα.”

Πως αισθάνθηκες όταν εξέδωσες το βιβλίο σου;

Αν και ο «Δούρειος Ίππος» ήταν το δεύτερο βιβλίο που εξέδωσα, εντούτοις μπορώ να πω ότι τα συναισθήματα που με πλημμύρισαν όταν έπιασα στα χέρια μου τα πρώτα αντίτυπα δεν διέφεραν σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη εμπειρία μου. Το να πρωτοβλέπει κανείς το βιβλίο του έτοιμο να κυκλοφορήσει, θεωρώ ότι αποτελεί μια στιγμή που μένει ανεξίτηλη στη μνήμη του. Αν αυτοί που διαβάζουν αυτές τις γραμμές αποτελούν επίδοξους μελλοντικούς συγγραφείς, θα με θυμηθούν σύντομα.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Η συνεργασία μου με τη δημιουργική εκδοτική ομάδα του iWrite ήταν άψογη από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν δίπλα μου με τις συμβουλές τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής του έργου, ενώ φρόντισαν να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις που είχα για την τελική του εμφάνιση.
Το iWrite.gr αποτελεί για κάθε συγγραφέα έναν εκδοτικό οίκο όπως ακριβώς θα ήθελε, αλλά και όπως θα έπρεπε να είναι στο σύνολο τους ο εκδοτικός χώρος στην Ελλάδα.

“Το να πρωτοβλέπει κανείς το βιβλίο του έτοιμο να κυκλοφορήσει, θεωρώ ότι αποτελεί μια στιγμή που μένει ανεξίτηλη στη μνήμη του. Αν αυτοί που διαβάζουν αυτές τις γραμμές αποτελούν επίδοξους μελλοντικούς συγγραφείς, θα με θυμηθούν σύντομα…”