Μαρία Αμανατίδου
Το happy της μαμάς! – πρακτικός οδηγός

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Είναι καθαρά ψυχοθεραπευτική για μένα η συγγραφή. Ξεκίνησα να γράφω ποιήματα στην εφηβεία, αργότερα προσπάθησα με διηγήματα και μικρές ιστορίες. Για αρκετά χρόνια διατηρούσα ένα blog και έγραφα κάθε μέρα. Ιστορίες, εμπειρίες και σκέψεις. Μπέρδευα γλυκά την κάθε μέρα μου με fiction ιστορίες και αυτό λειτούργησε για μένα σαν ένας αόρατος ψυχαναλυτής!

“Είναι μαγική η στιγμή να βλέπεις τη δουλειά σου να παίρνει σάρκα και οστά, να υλοποιείται ένα όνειρο σου. Όταν ασχολείσαι με τη συγγραφή (σε οποιοδήποτε είδος) αντιμετωπίζεις το έργο σου σαν ένα μικρό παιδί. Ε, το παιδάκι σου δεν το εμπιστεύεσαι όπου να ’ναι. Για μένα το iWrite είναι η καλύτερη «νταντά». Τρυφερή αλλά και αυστηρή συνάμα. Μου λέει αλήθειες για το βιβλίο μου και δεν μ’ αφήνει να κάνω υπερβολές.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Έκλαιγα για τουλάχιστον 20 λεπτά, χωρίς να το θέλω. Από την χαρά μου! Ο γιος μου και ο άνδρας μου με αγκάλιαζαν. Δούλευα 2 χρόνια για το βιβλίο και τους τελευταίους 8 μήνες μαζί με τον σκιτσογράφο Τάσο Δήμου και τα παιδιά από το iWrite. Είναι μαγική η στιγμή να βλέπεις τη δουλειά σου να παίρνει σάρκα και οστά, να υλοποιείται ένα όνειρο σου.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Όταν ασχολείσαι με τη συγγραφή (σε οποιοδήποτε είδος) αντιμετωπίζεις το έργο σου σαν ένα μικρό παιδί. Ε, το παιδάκι σου δεν το εμπιστεύεσαι όπου να ’ναι. Για μένα το iWrite είναι η καλύτερη «νταντά». Τρυφερή αλλά και αυστηρή συνάμα. Μου λέει αλήθειες για το βιβλίο μου και δεν μ’ αφήνει να κάνω υπερβολές.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το “ταξίδι” του βιβλίου σου, που μόλις άρχισε;

Αυτό που λένε όταν βγαίνει ένα βιβλίο: Να είναι καλοτάξιδο, στην αρχή μου φαινόταν τρομερό κλισέ. Αλλά είναι αλήθεια. Ένα ταξίδι ξεκίνησε για “το happy της μαμάς” με το που τυπώθηκε και ξεκίνησε όμορφα και δυναμικά. Το ταξίδι είναι μεγάλο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και προσεκτικά βήματα για να το απολαύσεις αν είσαι ταξιδιώτης, κι όχι απλώς τουρίστας.