Γιώργος Παπαθανασίου
Η Ομορφιά Σταμάτησε στα Βλέφαρα – μυθιστόρημα

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Η συγγραφή για μένα αποτελεί προυπόθεση της ύπαρξής μου, καθότι από μικρός δεν ήθελα να γίνω τίποτ’ άλλο παρά μονάχα συγγραφέας. Με φέρνει σε αρμονία και σε ισορροπία με τη ζωή. Έγραφα από παιδί και από τότε καταλάβαινα πως το να γράφω ήταν η φλόγα που ζέσταινε τη ψυχή μου. Η πνοή που μου δίνει δύναμη από τη μια για να μπορώ να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες της ζωής και από την άλλη να δημιουργώ έναν καινούριο κόσμο απ’ την αρχή. Έναν καινούριο κόσμο, που τελικά με λυτρώνει από κάθε πόνο, μ’ ανακουφίζει και μου δίνει πληρότητα κι ευδαιμονία, κυρίως όταν μιλάω για την ομορφιά της ζωής και για την αγάπη.
Όταν γράφω, νιώθω οτι οι ήρωές μου, τα συναισθήματα, οι εικόνες, οι λέξεις, είναι πια στα χέρια μου όχι ως όμηροι αλλά ως προέκταση της ψυχής μου. Αισθάνομαι ως ένας δημιουργός που εκ του μηδενός κι απ’ το σκοτάδι με μια του λέξη αρχίζει να δημιουργεί σιγά-σιγά το φως που όσο πάει φωτίζει όλο και πιο πολύ έναν καινούργιο κόσμο.
Γράφοντας, μου αρέσει η τεράστια δυνατότητα που σου δίνει η έμπνευση. Ρίχνω ένα σπόρο στο χωράφι της ψυχής μου κι αρχίζω να το ποτίζω, να το βλέπω ν’ ανθίζει και χαίρομαι τη σοδειά του βλέποντάς το ολοκληρωμένο. Κάνω τις απαραίτητες δουλειές μέχρι να νιώσω οτι δεν επιδέχεται πια καμία άλλη αλλαγή.

“Η συγγραφή για μένα αποτελεί προυπόθεση της ύπαρξής μου, καθότι από μικρός δεν ήθελα να γίνω τίποτ’ άλλο παρά μονάχα συγγραφέας. Η επιλογή μου είχε να κάνει με το ότι οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή ήταν, και είναι, κοντά στους νέους συγγραφείς… είναι κοντά στην υπεράσπιση και στην ανάδειξη καινούριων ταλέντων και συγγραφέων, δίνοντας τους τη δυνατότητα να γίνει γνωστό το έργο τους.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Ένιωσα λες και ζεστάθηκε η καρδιά μου μ’ ένα κύμα πρωτόγνωρης συγκίνησης. Επιτέλους, το έπιανα στα χέρια μου με θαυμασμό. Ήταν η δικαίωση των προσπαθειών μου. Η επιβράβευση των κόπων μου, η καταξίωση του έργου μου και η ανταμοιβή μου. Νομίζω πως το όνειρό μου από παιδί, με το πρώτο μου βιβλίο έγινε πραγματικότητα. Και αυτό μου δημιούργησε συναίσθημα ευθύνης συνειδητοποιώντας οτι αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Η επιλογή μου είχε να κάνει με το ότι οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή ήταν, και είναι, κοντά στους νέους συγγραφείς. Αυτό μου άρεσε γιατί δείχνει έναν άλλο τρόπο σκέψης που συμβαδίζει με τη φρεσκάδα, τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό των νέων δημιουργών. Η εκδοτική αυτή ομάδα είναι κοντά στην υπεράσπιση και στην ανάδειξη καινούριων ταλέντων και συγγραφέων, δίνοντας τους τη δυνατότητα να γίνει γνωστό το έργο τους.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το “ταξίδι” του βιβλίου σου, που μόλις άρχισε;

Από την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου μου μέχρι σήμερα εισπράττω την αναγνώριση και την αγάπη των αναγνωστών. Αυτό με γεμίζει χαρά γιατί ο κόσμος που το έχει διαβάσει ως τώρα, έχει αγαπήσει το έργο μου. Η ανταπόκριση και τα θερμά τους λόγια με κάνουν να νιώθω όλο και περισσότερη ευγνωμοσύνη. Μου δίνει την απαραίτητη δύναμη να συνεχίσω να γράφω. Να ταξιδεύω τον κόσμο και να τον κάνω, μόλις κλείνει το βιβλίο, να αισθάνεται πως του άφησε μέσα του μια γλύκα.