Γιάννης Γιαννακαρώνης
Μυστηριώδεις Ονειροπλασίες – λογοτεχνία

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Όταν ξεκινούσα να γράφω τα πρώτα μου πειραματικά κείμενα κατά τη διάρκεια της φοιτητικής περιόδου, σίγουρα δεν μπορούσα να υποψιαστώ αυτό που θα ακολουθούσε. Παρ’ ότι λοιπόν οι νουβέλες μου διαθέτουν ως πηγή τον ευρύτερο χώρο της φαντασίας, η σημασία που απέκτησε ο όρος “συγγραφή” για μένα μέσα στα επόμενα χρόνια μετατράπηκε σε κάτι που αδυνατούσα τότε να φανταστώ. Μπορεί να άρχισε σαν ένα απλό χόμπι, μα με το πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε σε κάτι πολύ βαθύ και σημαντικό. Πλέον, μια δεκαπενταετία περίπου μετά, υποστηρίζω με βεβαιότητα πως το γράψιμο είναι ο πιο σταθερός άξονας της καθημερινότητας, της προσωπικότητας, της ίδιας μου της ζωής. Αποτελεί τον πιο πιστό φίλο, ένα σύντροφο που ξέρω ότι ποτέ δεν πρόκειται να με προδώσει, αφού υπάρχει μόνο για να προσφέρει εσωτερική ισορροπία και πληρότητα, τις διαχρονικές αυτές αξίες που η δημιουργία χαρίζει.

“Αφού προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα αγοράς, κυρίως μέσω διαδικτύου, κατέληξα στη συνεργασία με το iWrite.gr. Μια επιλογή που εκ των υστέρων αποδείχθηκε άκρως πετυχημένη. Πρόκειται για ανθρώπους με γνώση του χώρου κι άριστους επαγγελματίες.”

 

Πως αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Τα συναισθήματα που ακολούθησαν την έκδοση του έργου, αλλά και ιδιαίτερα εκείνα τη στιγμή που έπιασα το αντίτυπο του βιβλίου στα χέρια μου είναι κυριολεκτικά απερίγραπτα. Κάνοντας μια εξ ορισμού αποτυχημένη προσπάθεια να αναλύσω αυτό που ένιωσα, θα έλεγα πως ήταν ένα μίγμα συγκίνησης, ικανοποίησης κι αγνής, ατόφιας χαράς. Σαν αυτή που πλημμυρίζει την ψυχή ενός μικρού παιδιού όταν παίζει ανέμελο. Την αιτία αποτελεί φυσικά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δημιούργημα δεν είναι τίποτε άλλο από το πνευματικό μου τέκνο. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από το λογοτεχνικό γόνο που κυοφόρησε η ακόρεστη ανάγκη μου για έκφραση.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Αφού προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα αγοράς, κυρίως μέσω διαδικτύου, κατέληξα στη συνεργασία με το iWrite.gr. Μια επιλογή που εκ των υστέρων αποδείχθηκε άκρως πετυχημένη. Πρόκειται για ανθρώπους με γνώση του χώρου κι άριστους επαγγελματίες. Επιμελήθηκαν με άψογο τρόπο το έργο μου και με τη συνολική τους δουλειά με έκαναν να μη μετανιώσω για την προτίμηση που τους έδειξα. Γενικά μιλώντας, πιστεύω πως το iWrite.gr, όσο αφορά τον τομέα της αυτοέκδοσης, αποτελεί σήμερα την ιδανική επιλογή. Αυτό επειδή απλούστατα διαθέτει τα πιο ευέλικτα αλλά και οικονομικά πακέτα που κυκλοφορούν.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το “ταξίδι” του βιβλίου σου, που μόλις άρχισε;

Με την επίσημη ολοκλήρωση της έκδοσης του βιβλίου, ξεκίνησε μια ακόμη συναρπαστική διαδικασία, αυτή της προώθησής του. Στόχος φυσικά η όσο γίνεται καλύτερη προβολή του στο αναγνωστικό κοινό, ώστε το έργο να έχει τη μέγιστη δυνατή απήχηση. Σε αυτό το σημείο έπρεπε να αφήσω την καλλιτεχνική ταυτότητα για λίγο στην άκρη και να λειτουργήσω με γνώμονα το εμπορικό κομμάτι. Μια εμπειρία άκρως ενδιαφέρουσα, αφού το κριτήριο που κυριαρχεί και εδώ είναι αυτό της δημιουργικότητας. Απλά αντί να παλεύω να διαμορφώσω κάποια νουβέλα, τώρα προσπαθώ να σχεδιάσω την ιδανική στρατηγική, ώστε το προϊόν που φέρει το όνομά μου να έχει την ανταπόκριση που του αναλογεί και του αξίζει.

“Με την επίσημη ολοκλήρωση της έκδοσης του βιβλίου, ξεκίνησε μια ακόμη συναρπαστική διαδικασία, αυτή της προώθησής του. Στόχος φυσικά η όσο γίνεται καλύτερη προβολή του στο αναγνωστικό κοινό, ώστε το έργο να έχει τη μέγιστη δυνατή απήχηση. Σε αυτό το σημείο έπρεπε να αφήσω την καλλιτεχνική ταυτότητα για λίγο στην άκρη και να λειτουργήσω με γνώμονα το εμπορικό κομμάτι.”