Χρυσάνθη Τσιάμτση
Ταξιδεύοντας – μυθιστόρημα

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Πόσο σημαντική; Δύσκολα να οριοθετήσει κανείς μέσα σε λέξεις, όπως για παράδειγμα «πολύ», «πάρα πολύ» ή «αρκετά», συναισθήματα, όνειρα, συμβάντα και φαντασίες, που μετά τη μεταμόρφωσή τους σε γράμματα της αλφαβήτας μεταναστεύουν στη χώρα του χαρτιού. Πάντως, για μένα, η συγγραφή είναι ένα μαγικό παιχνίδι, που υπερβαίνει όλες τις γνωστές διαστάσεις επιτρέποντας σε οποιονδήποτε παίκτη αποφασίζει να μπει στην αρένα του, κάθε είδους ελευθερίας, ακόμα κι εκείνη της σκλαβιάς. Ένα όμορφο παιχνίδι που υπεραγαπώ!

“Λέγεται πως η πίστη δεν έχει σχέση με την κοινή λογική και πως τα αποτελέσματα που ακολουθούν κάθε απόφασή μας είναι εκείνα που αποδεικνύουν αν η εκάστοτε, μέσα από την πίστη, επιλογή μας ήταν σωστή ή όχι. […] Άλλωστε καταποδιαστά έρχονται και τα ακριβοδίκαια αποτελέσματα, τα οποία φανερώνουν την ορθότητα της επιλογής μου! Ήδη μπορώ να πω πως διάλεξα σωστά!”

Πως αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Η στιγμή, θυμάμαι, μου είχε φανεί εντελώς φυσιολογική. Η λαχτάρα και η ανυπομονησία, που είχα, ώσπου να πέσει η ματιά μου πάνω στο πρώτο αντίτυπο, εξαφανίστηκαν μονομιάς όταν κράτησα το βιβλίο στα χέρια μου. Ύστερα άρχισε η εξεταστική έρευνα…

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Λέγεται πως η πίστη δεν έχει σχέση με την κοινή λογική και πως τα αποτελέσματα που ακολουθούν κάθε απόφασή μας είναι εκείνα που αποδεικνύουν αν η εκάστοτε, μέσα από την πίστη, επιλογή μας ήταν σωστή ή όχι. Ε, λοιπόν, απλά πιστεύω πως σωστά επέλεξα! Άλλωστε καταποδιαστά έρχονται και τα ακριβοδίκαια αποτελέσματα, τα οποία φανερώνουν την ορθότητα της επιλογής μου! Ήδη μπορώ να πω πως διάλεξα σωστά!

Ευχαριστώ τους συνεργάτες του iWrite.gr για την αυθεντικότητα, την απλότητά τους και τους εύχομαι ολόψυχα πολλές πολλές επιτυχημένες εκδόσεις!

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το “ταξίδι” του βιβλίου σου, που μόλις άρχισε;

Θα απαντήσω σε αυτή σας την ερώτηση μ’ ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου: «ταξιδεύοντας…» «…. ποιος ισχυρίστηκε ποτέ ότι τα ταξίδια είναι εύκολα; Θέλει κουράγιο για να αφήσει κανείς πίσω του το καταφύγιο της σιγουριάς του, άσχετα αν αυτό είναι πράγματι ασφαλές ή όχι. Χρειάζεται να αγαπάει όχι μόνο το δρόμο, που περιμένει μπροστά του για να τον διαβεί, αλλά ταυτόχρονα τους αναπάντεχους κινδύνους και τις ομορφιές που τυχαίνει να τον στολίζουν.…» «… Όσο ταξιδεύει κανείς, ζει!»

“Για μένα, η συγγραφή είναι ένα μαγικό παιχνίδι, που υπερβαίνει όλες τις γνωστές διαστάσεις επιτρέποντας σε οποιονδήποτε παίκτη αποφασίζει να μπει στην αρένα του, κάθε είδους ελευθερίας, ακόμα κι εκείνη της σκλαβιάς. Ένα όμορφο παιχνίδι που υπεραγαπώ!”