Ευθαλία Καδέρογλου
Η Ουρανία στη γη – παραμύθι

| Οικογένεια Συγγραφέων του Ομίλου Δραστηριοτήτων Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;
Μέχρι τώρα η συγγραφική μου καριέρα στόχευε στο επιστημονικό κοινό μέσα από συλλογικούς τόμους σε εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού. Η τωρινή συγγραφική μου προσπάθεια είναι για μένα ιδιαίτερα σημαντική αφ’ ενός γιατί είναι η πρώτη μου έκδοση στην Ελλάδα, αφ’ ετέρου γιατί είναι το πρώτο μου βιβλίο που με μορφή παραμυθιού απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς προσδοκώντας να αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό εργαλείο ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Asperger όπως εμφανίζεται στα κορίτσια.

“Η επιλογή του iWrite με δικαίωσε απόλυτα. Η βαθιά εμπειρία των συνεργατών μου, όντας οι ίδιοι συγγραφείς, η απλότητα και η αμεσότητα με την οποία διεκπεραιώνουν κάθε στάδιο της έκδοσης και κυρίως η στήριξη που προσφέρουν μετά την έκδοση για την προώθηση του βιβλίου είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;
Όταν εκδόθηκε το βιβλίο και το κράτησα στα χέρια μου ένιωσα αυτήν την ιερή στιγμή που εναγκαλίζεται πάντα την υλοποίηση ενός ονείρου, ενός σκοπού και της εσωτερικής δυναμικής που έχει κάθε άνθρωπος που αγαπά να δημιουργεί. Όπως ακριβώς με τη σύνθεση ενός μουσικού κομματιού ή ενός εικαστικού έργου, είναι εκείνη η ιερή στιγμή που αναφύεται εκπνέοντας δέος με τη συνειδητοποίηση ότι το ταξίδι έχει ενοποιηθεί με τον προορισμό του. Ένα βιβλίο έχει βγει στο φως για να συναντηθεί με όλους όσους το αναζητούν κι αυτό είναι πάντα μια βαθιά συναρπαστική εμπειρία για μένα.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;
Η επιλογή του iWrite με δικαίωσε απόλυτα. Όπως είχα αναφέρει και στους συνεργάτες μου, δεν χρειάστηκε να κάνω έρευνα αγοράς αφού από τα στοιχεία που έδινε η ιστοσελίδα του οίκου και από την προσωπική επαφή που είχαμε ένιωσα απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η ομάδα του iWrite μπορεί να υποστηρίξει το έργο μου. Η βαθιά εμπειρία των συνεργατών μου, όντας οι ίδιοι συγγραφείς, η απλότητα και η αμεσότητα με την οποία διεκπεραιώνουν κάθε στάδιο της έκδοσης και κυρίως η στήριξη που προσφέρουν μετά την έκδοση για την προώθηση του βιβλίου είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν. Τους ευχαριστώ θερμά για την άψογη συνεργασία και εύχομαι να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους εκπέμποντας πάντα την ίδια ποιοτική δόνηση.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το “ταξίδι” του βιβλίου σου, που μόλις άρχισε;
Το ταξίδι του βιβλίου “Η Ουρανία στη Γη” είναι ένα ταξίδι όπως ακριβώς της ίδιας της ηρωίδας του. Όπως η μικρή Ουρανία κοπιάζει για να ενταχθεί στη ζωή, έτσι και το βιβλίο θα χρειαστεί να ταξιδέψει αρκετά μέχρι να βρεθεί στο κοινό που το αναζητεί. Όπως είπα και πριν όμως, το σημαντικό είναι ότι ήδη ταξιδεύει με σκοπό και προορισμό οπότε κατά κάποιο τρόπο βρίσκεται ήδη εκεί…