Έλενα Καρανάτση
Ο Επόμενος Ηγέτης – μυθιστόρημα

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στις θεραπευτικές ιδιότητες της συγγραφής. Μέσα από αυτήν ξορκίζεις τους δαίμονες. Εξωτερικούς και εσωτερικούς. Κυρίως τους δεύτερους. Όταν ανακαλύψεις τη λυτρωτική και απελευθερωτική της δύναμη, αυτό το γλυκό φύσημα του αέρα στο πρόσωπό σου, αρχίζουν σιγά σιγά να ξετυλίγονται μπροστά σου και τα υπόλοιπα δώρα. Γιατί η συγγραφή είναι η πιο γενναιόδωρη νονά του κόσμου. Σε παίρνει από το χέρι και σε οδηγεί στους πιο ανεξερεύνητους κόσμους, σε κάνει να νιώθεις την έξαψη του μικρού παιδιού στο λούνα παρκ, σου κάνει όλα τα χατίρια, σου χαρίζει απλόχερα τη συντροφιά της όταν νιώθεις μόνος, παίζει μαζί σου ακόμα κι όταν όλοι οι άλλοι έχουν κουραστεί.  Και ίσως, αν είσαι τυχερός ή αν προσπαθήσεις πολύ και την καταφέρεις, να σου φανερώσει τις πιο μυστικές της κρυψώνες.

“Η πρώτη μου επαφή με το  iWrite – Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή μου εξέπεμψε ιδιαίτερα θετικά σήματα. Όταν πείστηκα για το  ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό του εκδοτικού οίκου για την ιδέα μου, σκέφτηκα ότι έχουμε μια πολύ καλή βάση, για να προχωρήσουμε.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Το  κράτησα σφιχτά για μερικά λεπτά λες και ήταν κάτι εύθραυστο. Μου φάνηκε λιγάκι αστεία και υπερβολική αυτή η πρώτη μου αντίδραση αλλά θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν συγκινήθηκα. Δεν είναι τυχαίος, όσο κι αν ακούγεται ακραίος, ο παραλληλισμός που κάνουν πολλοί ανάμεσα στη γέννηση ενός πνευματικού / καλλιτεχνικού έργου και στη γέννηση ενός παιδιού. Φαντάζομαι, βέβαια, ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με τη δημιουργία μιας νέας ζωής αλλά αν δεν το έχεις βιώσει αυτό, τότε ναι, ειδικά το πρώτο σου βιβλίο το κοιτάς και λίγο σα να χαζεύεις ένα μωρό.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Η πρώτη μου επαφή με το  iWrite – Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή μου εξέπεμψε ιδιαίτερα θετικά σήματα. Όταν πείστηκα για το  ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό του εκδοτικού οίκου για την ιδέα μου, σκέφτηκα ότι έχουμε μια πολύ καλή βάση, για να προχωρήσουμε. Δεν ήθελα ένα χλιαρό και διστακτικό ναι, οπότε  η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι άνθρωποι των εκδόσεων iWrite από την αρχή της διαδικασίας μέτρησε πολύ μέσα μου. Έπειτα, σε όλη την πορεία της δημιουργίας του βιβλίου, από την επιμέλεια και την επιλογή του εξωφύλλου μέχρι την κυκλοφορία και τη διοργάνωση των παρουσιάσεων είχα τη χαρά να διαπιστώσω το άψογο συνεργατικό κλίμα, τη δημιουργικότητα των ανθρώπων του, την προθυμία και τη θέληση για συνεχή βελτίωση. Πιστεύω ότι μέσα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία που μοιραία αγγίζει και τον χώρο των εκδόσεων είναι σημαντικό να βλέπεις νέους ανθρώπους γεμάτους όρεξη να να προσπαθούν συνεχώς να υπερβαίνουν τα εμπόδια, για να κατακτήσουν μια καλύτερη θέση στην αγορά του βιβλίου.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το “ταξίδι” του βιβλίου σου, που μόλις άρχισε;

Η πρώτη αίσθηση είναι σα να άνοιξα το κουτί με τα σοκολατάκια. Άρα, η γεύση είναι γλυκιά. Οι παρουσιάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μου χάρισαν στιγμές πρωτόγνωρης χαράς, συγκίνησης και ευγνωμοσύνης για την αμέριστη στήριξη και αγάπη των ανθρώπων που αγκάλιασαν αυτό το συγγραφικό εγχείρημα. Τα σχόλια και οι κριτικές όσων πρόλαβαν και το διάβασαν μου δίνουν ήδη φτερά, για να συνεχίσω να γράφω και ελπίζω αυτό να μην εκληφθεί ως απειλή!