Δημήτρης Οικονόμου
Πρόσωπα Αισθήσεων–ποίηση

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Η συγγραφή για εμένα είναι τόσο σημαντική όσο και η ίδια η ζωή. Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου, όπου και να βρίσκομαι, να έχω μαζί μου ένα χαρτί κι ένα στυλό. Απ’ όλα μου τα όνειρα η συγγραφή είναι το πιο σημαντικό. Αυτό που πάντα ήθελα, ήταν να διαβάζουν κι άλλοι άνθρωποι αυτά που αποτυπώνω στο χαρτί. Να επικοινωνήσω μ’ αυτόν τον τρόπο και με άλλους ανθρώπους. Η συγγραφή λοιπόν είναι σημαντική γιατί σου δίνει ζωή, σου μαθαίνει ζωή, σου μοιράζει ζωή.

“Το iwrite με πήρε από το χέρι και με έβαλε με τα «Πρόσωπα Αισθήσεων» στο δρόμο των «Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή» και από την πρώτη στιγμή υπήρχε η ίδια ανάγκη και το ίδιο ενδιαφέρον για να επιτευχθεί τελικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Πραγματικά σαν να ξαναγεννήθηκα. Βλέποντας αρχικά το εξώφυλλο του ίδιου του βιβλίου. Το σχήμα του αυγού, η γέννηση, το πρόσωπο μέσα στο σχήμα, η αλλαγή των εποχών. Κάπως έτσι, βλέποντάς το, ένιωσα να γεννιέμαι ξανά και είδα να περνάει μπροστά από τα μάτια μου, όλη μου η ζωή. Έλεγα πως όταν πιάσω το βιβλίο στα χέρια μου για πρώτη φορά θα κλαίω για δέκα μέρες από χαρά, συγκίνηση και περηφάνια. Κι έτσι έγινε, το διάβασα κι έκλαψα σαν μικρό παιδί που του παίρνουν δώρο, το αγαπημένο του παιχνίδι και δεν μπορεί για κανένα λόγο να το πιστέψει.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Οι επιλογές κρίνονται από το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα εδώ είναι μοναδικό. Το iwrite με πήρε από το χέρι και με έβαλε με τα «Πρόσωπα Αισθήσεων» στο δρόμο των «Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή» και από την πρώτη στιγμή υπήρχε η ίδια ανάγκη και το ίδιο ενδιαφέρον για να επιτευχθεί τελικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η συνεργασία είναι καταπληκτική και θα ακολουθήσει και συνέχεια.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το “ταξίδι” του βιβλίου σου, που μόλις άρχισε;

Οι εντυπώσεις είναι σαν παραμύθι και έτσι πιστεύω πως θα συνεχίσουν να είναι. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Δημήτρης Οικονόμου, τα «Πρόσωπα Αισθήσεων» και ξεκίνησαν μαζί ένα μεγάλο και γεμάτο εμπειρίες «ταξίδι» …και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Κι εγώ ακόμη καλύτερα. Μιας και κάθε μέρα ξεκινάει το «ταξίδι» από την αρχή και κάθε φορά που κάποιος πιάνει το βιβλίο μου στα χέρια του, η χαρά μου μεγαλώνει όλο και περισσότερο.