Δημήτρης Αναστασίου
88 Μύθοι & Αλήθειες – μελέτη

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

 

Πιστεύω ότι όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερα ενδιαφέροντα μαθαίνω και αποκτάω. Αυτό, βέβαια, ίσως είναι αντίθετο στην κοινή λογική που θέλει τον «κανονικό» άνθρωπο να αναπτύσσει και να εκδηλώνει τα ενδιαφέροντά του σε νεαρή ηλικία.

Οκ, μπορεί και όχι.

Ένα από τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω και το οποίο γεμίζει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μου είναι η συγγραφή (ένα άλλο -και πρώτο ίσως δίχως δεύτερη σκέψη- είναι να ταξιδεύω).

Δε μπορώ να πω το «κλισέ» που συνήθως λένε οι συγγραφείς ανά τον κόσμο, ότι δηλαδή το ερέθισμα για το ξεκίνημα της συγγραφής πρωτοεμφανίζεται όταν είσαι σε μικρή, νεαρή ή εφηβική ηλικία. Αυτό είναι κάτι το οποίο όσο εύκολα μπορεί να ισχύει, άλλο τόσο εύκολα μπορεί και να μην ισχύει. Αντιθέτως, προτίμησα να ωριμάσω πρώτα ως άνθρωπος, ως οντότητα, μέσα στο σύνολο και την κοινωνία και αργότερα -ή ταυτόχρονα- να αναπτύξω μέσα μου το «ερέθισμα» της συγγραφής. Ήρθε από μόνο του; Το κυνήγησα και εγώ; Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο.

Πλέον, η συγγραφή αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητά μου και τη ζωή μου γενικότερα. Κάτι το οποίο συνεχώς μου γεννά μέσα μου νέες ιδέες και όνειρα για το μέλλον!

“Το αποτέλεσμα δικαίωσε 101% τις προσδοκίες μου! […] Είναι σα να σχεδίασα και να δημιούργησα εγώ ο ίδιος το βιβλίο μου, έτσι όπως το ήθελα και το φανταζόμουν, χωρίς όμως να το κάνω εγώ! Αν αναλογιστεί κανείς αυτό που μόλις είπα, δε χρειάζεται πιστεύω τίποτα περισσότερο για να αποδείξω ότι η επιλογή μου με το iWrite.gr ήταν αναμφίβολα η πιο σωστή που θα μπορούσε να έχει γίνει!”

 

Πως αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Μπορεί το βιβλίο μου “88 Μύθοι & Αλήθειες” από τις εκδόσεις iWrite.gr να αποτελεί το πρώτο μου προσωπικό βιβλίο, ωστόσο νοιώθω ότι το πρώτο μου βιβλίο που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε είναι το “Παράξενος Ταξιδιώτης: εξερευνώντας τη Μυστική Ελλάδα” από τις εκδόσεις Αρχέτυπο.

Πρόκειται, αν θέλετε, για το κανονικό μου παιδί και για το υιοθετημένο. Το δεύτερο ήρθε πρώτο στη ζωή μου, το πρώτο ακολούθησε, αλλά για μία ζωή θα τα αγαπώ εξίσου και τα δύο!

Οπότε, στην παραπάνω ερώτηση θα απαντήσω μνημονεύοντας τη στιγμή εκείνη που έπιασα στα χέρια μου τον Παράξενο Ταξιδιώτη: ένοιωσα από τα πιο δυνατά και αληθινά συναισθήματα που έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου! Οι κόποι και η δουλειά πολλών μηνών και… χιλιομέτρων παρουσιάζονταν πλέον μπροστά μου με τη μορφή ενός βιβλίου. Όλες οι στιγμές, οι συζητήσεις, οι απόψεις, οι επιλογές, οι διαφωνίες και οι δικές μας πινελιές (ο έντυπος Παράξενος Ταξιδιώτης αποτελεί έργο τεσσάρων φίλων) αποτυπώνονταν πλέον στο έγχρωμο και βαρύ βιβλίο που κρατούσα στα χέρια μου. Μοναδικό συναίσθημα που αναμφίβολα είναι κάτι που ζεις για μία φορά στη ζωή σου!

Για να μην… αδικήσω το δικό μου πρώτο προσωπικό βιβλίο, φανταστείτε ότι ένοιωσα σχεδόν τα ίδια συναισθήματα. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι η αλήθεια, λιγότερο έντονα!

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Το αποτέλεσμα δικαίωσε 101% τις προσδοκίες μου! Εξαιρετική και επαγγελματική δουλειά από ανθρώπους με μεράκι και όρεξη, κάτι που η αλήθεια είναι –από όσα έχω ακούσει από εδώ και από εκεί- σπανίζει στις μέρες μας στον εκδοτικό χώρο. Από την πρώτη στιγμή που το βιβλίο μου (τότε, έγγραφο του Word στον υπολογιστή μου) έφυγε από τα χέρια μου (από τον υπολογιστή μου δηλαδή!) μέχρι τη στιγμή που το έπιασα ξανά στα χέρια μου, αυτή τη φορά με τη μορφή του έντυπου βιβλίου, ήξερα ότι το έργο μου βρίσκεται στα σωστά χέρια! Και στο τέλος, από ό,τι φάνηκε, η επιλογή μου αυτή με δικαίωσε απόλυτα. Είναι σα να σχεδίασα και να δημιούργησα εγώ ο ίδιος το βιβλίο μου, έτσι όπως το ήθελα και το φανταζόμουν, χωρίς όμως να το κάνω εγώ! Αν αναλογιστεί κανείς αυτό που μόλις είπα, δε χρειάζεται πιστεύω τίποτα περισσότερο για να αποδείξω ότι η επιλογή μου με το iWrite.gr ήταν αναμφίβολα η πιο σωστή που θα μπορούσε να έχει γίνει!

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από το “ταξίδι” του βιβλίου σου, που μόλις άρχισε;

Από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, στα μέσα Μαΐου του 2013 στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, πολλοί ήταν αυτοί που «αγκάλιασαν» αμέσως το βιβλίο μου “88 Μύθοι & Αλήθειες”. Τα πρωτεία έως σήμερα κατέχουν φίλοι και συγγενείς μου και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ που στηρίξανε την προσπάθειά μου αυτή! Ακολουθούν άλλοι άνθρωποι, από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, που έδειξαν αμέσως ενδιαφέρον και απόκτησαν ένα αντίτυπο του βιβλίο μου. Πολλοί από τους παραπάνω καθώς και διάφοροι άλλοι φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι μου έδωσαν πολύ μεγάλη χαρά όταν παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου στις 20 Δεκεμβρίου του 2013 στο café Ζώγια στη Θεσσαλονίκη.

Το ταξίδι του βιβλίο θα έλεγα ότι μόλις ξεκίνησε! Έχει ακόμα –θέλω να πιστεύω!- πολύ δρόμο να διαβεί! (γέλια)

“Δε μπορώ να πω το «κλισέ» που συνήθως λένε οι συγγραφείς ανά τον κόσμο, ότι δηλαδή το ερέθισμα για το ξεκίνημα της συγγραφής πρωτοεμφανίζεται όταν είσαι σε μικρή, νεαρή ή εφηβική ηλικία. Αυτό είναι κάτι το οποίο όσο εύκολα μπορεί να ισχύει, άλλο τόσο εύκολα μπορεί και να μην ισχύει. Αντιθέτως, προτίμησα να ωριμάσω πρώτα ως άνθρωπος, ως οντότητα, μέσα στο σύνολο και την κοινωνία και αργότερα -ή ταυτόχρονα- να αναπτύξω μέσα μου το «ερέθισμα» της συγγραφής.”