Χάρης Οικονομόπουλος
Η Τελευταία Πόρτα – μυθιστόρημα

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

 

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Ξεκίνησα διαβάζοντας σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Κάποια στιγμή συνεπαρμένος από τις ιστορίες των άλλων σκέφτηκα οτι θα ήθελα και εγώ να πω μια ιστορία. Αλλά δίσταζα. Η σκέψη με τον καιρό ωρίμασε μαζί με το θράσος μου και τόλμησα να πιάσω μολύβι και χαρτί. Εκεί διαπίστωσα πόσο με εξιτάρει να γράφω και να στήνω ιστορίες, να ανακαλύπτω τον ήρωα, τι είναι αυτό που θέλει να πει και να τον ακολουθώ. Πάνω σε μια κόλλα λευκό χαρτί αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο αλλά και λυτρωτικό είναι να είσαι ο Θεός που σκηνοθετεί και κινεί τα νήματα των ηρώων αλλά που παράλληλα μαθαίνει να οδηγείται από αυτούς. Η συγγραφή λειτουργεί σε μένα αναζωογονιτικά. Είναι ένας τρόπος χαλάρωσης και εξάσκησης της υπάρχουσας φαντασίας… Μια νέα εμμονή. Βαρέθηκα πλέον να πηγαίνω αργά το βράδυ στον Εθνικό κήπο και να πετάω αγκινάρες στις πάπιες.

“Από την αρχή είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και στην συνέχεια τήρησαν όλες τις δεσμεύσεις τους. Ως νέος συγγραφέας χαίρομαι που συνεργάζομαι με έναν νεοσύστατο εκδοτικό οίκο. Με νέους ανθρώπους που έχουν την όρεξη και την ορμή να στηρίξουν έμπρακτα τους συγγραφείς με τους οποίους συνεργάζονται, σε ένα κλίμα φιλικό και δημιουργικό.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Παράξενα, όμορφα. Όταν το έγραφα δεν πίστευα οτι θα φτάναμε έως την έκδοσή του. Στην πορεία άρχισα απλά να το ονειρεύομαι. Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν το έπιασα τυπωμένο στα χέρια μου. Δεν θα ξεχάσω τη χαρά που αντίκρυσα στα πρόσωπα των κοντινών μου ανθρώπων. Περηφάνια και καμάρι. Σίγουρα τα συναισθήματά μου ήταν πιο δυνατά από τότε – πριν τριάντα περίπου χρόνια- όταν βρήκα το πρώτο μου χάρτινο κατοστάρικο. Δεν ήταν και λίγο. Φαντάσου πως αγόραζες ολόκληρο παγωτό πύραυλο 4×4 και σου έμεναν και ρέστα.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με τις Εκδόσεις Πηγή και το iWrite.gr;

Γιατί ενώ άλλοι παραμένουν διψασμένοι, εγώ επέλεξα να πάω κατευθείαν στην “Πηγή”. Από την αρχή είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και στην συνέχεια τήρησαν όλες τις δεσμεύσεις τους. Ως νέος συγγραφέας χαίρομαι που συνεργάζομαι με έναν νεοσύστατο εκδοτικό οίκο. Με νέους ανθρώπους που έχουν την όρεξη και την ορμή να στηρίξουν έμπρακτα τους συγγραφείς με τους οποίους συνεργάζονται, σε ένα κλίμα φιλικό και δημιουργικό.