Χαράλαμπος Βασιλειάδης
Αποφάσεις Μιας Ώρας – λογοτεχνία

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Ξεκίνησα να γράφω όταν ήμουν 15. Αφορμή στάθηκε ένας διαγωνισμός διηγήματος σε μια εφημερίδα που ήθελα να πάρω μέρος. Με την αφέλεια που είχα τότε, αφέθηκα να ταξιδέψω στην ιστορία του πρώτου διηγήματος και να νιώσω κι εγώ ήρωας μέσα σ’ αυτήν. Όταν ολοκληρώθηκε ένιωσα γεμάτος, δεν χρειαζόμουν τίποτε άλλο. Λίγο καιρό μετά, κάτι μου έλειπε, κάτι να ολοκληρώσει την ζωή μου και χωρίς να χάσω καθόλου χρόνο ξεκίνησα ένα άλλο διήγημα με μεγαλύτερη αφοσίωση και περισσότερο ενδιαφέρον. Από τότε, γράφω σχεδόν κάθε μέρα μέχρι σήμερα. Δεν ξέρω αν είναι σημαντική η συγγραφή για μένα, είναι σίγουρα το μισό κομμάτι του εαυτού μου –χωρίς υπερβολή– που χωρίς αυτό δεν μπορώ να προχωρήσω στο μέλλον.

“Κατάλαβα απ’ την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για μια ομάδα που αγαπάει τα βιβλία και τους συγγραφείς και που είναι έτοιμη να δώσει κάτι καινοτόμο στην εκδοτική αγορά με σεβασμό στους αναγνώστες. […] Ακόμα και σήμερα –περίπου 2 χρόνια μετά– θυμάμαι με χαρά όλα όσα έζησα και πήρα, παρέα μ’ αυτή την ομάδα.”

Πως αισθάνθηκες όταν εξέδωσες το βιβλίο σου;

Την χαρά και την τρέλα της δημιουργίας δεν μπορεί να τη συναγωνιστεί κανένα άλλο αγαθό. Όταν όμως το έπιασα στα χέρια μου ήρθε η δικαίωση και το μεγάλο άγχος ότι από εδώ και πέρα θα ταξίδευαν κι άλλοι με αυτό.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Από την πρώτη κιόλα μέρα της γνωριμίας μου με τα μέλη της δημιουργικής εκδοτικής ομάδας του iWrite πήρα συμβουλές, απόψεις και πράγματα που δεν μου είχε δώσει κανένας μέχρι τότε.
Κατάλαβα απ’ την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για μια ομάδα που αγαπάει τα βιβλία και τους συγγραφείς και που είναι έτοιμη να δώσει κάτι καινοτόμο στην εκδοτική αγορά με σεβασμό στους αναγνώστες.
Από τη στιγμή που μπήκε το βιβλίο μου στο ατελιέ, η συνεργασία μας ήταν άψογη και ακόμα και σήμερα –περίπου 2 χρόνια μετά– θυμάμαι με χαρά όλα όσα έζησα και πήρα, παρέα μ’ αυτή την ομάδα.
Εξάλλου, οι πρώτες εμπειρίες μένουν ανεξίτηλες και είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα, με ποιους τις έχεις ζήσει.

“Την χαρά και την τρέλα της δημιουργίας δεν μπορεί να τη συναγωνιστεί κανένα άλλο αγαθό. Όταν όμως το έπιασα στα χέρια μου ήρθε η δικαίωση και το μεγάλο άγχος ότι από εδώ και πέρα θα ταξίδευαν κι άλλοι με αυτό.”