Άντρη Χαϊράλλα
Αναστασία, Παλεύοντας με τη Σχιζοφρένεια – μυθιστόρημα

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite

Πόσο σημαντική είναι η συγγραφή για εσένα;

Η συγγραφή για μένα αποτελεί τρόπο έκφρασης. Μέσα από τις λέξεις ξεπηδούν αβίαστα όλα όσα σκέφτομαι, νιώθω, ονειρεύομαι, αναθεωρώ,  προβληματίζομαι. Είναι το μέσο που οδηγεί στην κάθαρση της ψυχής και του πνεύματός μου. Για μένα η συγγραφή είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί δια μέσου αυτής αποτυπώνονται τα μύχια της λογικής και της ψυχής μου.

“Δεν  πιστεύω απλώς πως έκανα τη σωστή επιλογή με το iWrite, αλλά είμαι σίγουρη και αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και από την άψογη συνεργασία που έχω μέχρι στιγμής με τον εκδοτικό.”

Πώς αισθάνθηκες όταν το βιβλίο σου εκδόθηκε και το έπιασες για πρώτη φορά στα χέρια σου;

Όταν εκδόθηκε το βιβλίο μου πήγα στα γραφεία του εκδοτικού για να παραλάβω το πρωτότυπο. Τα συναισθήματά μου ήταν ανάμικτα… ένιωθα χαρά και ανυπομονησία μαζί, αλλά αυτό που τελικά  ένιωσα όταν το έπιασα στα χέρια μου δεν περιγράφεται. Ήταν λες και κρατούσα στα χέρια μου το παιδί μου.  Το πνευματικό παιδί μου, που μετά από μήνες συγγραφής, επιμέλειας, σελιδοποίησης, ετοιμασίας εξωφύλλου, τυπογραφείο έφτασε πλέον στα χέρια μου. Κοιτούσα το εξώφυλλο, χάιδευα τις σελίδες του, έβλεπα πως πλέον είχε ταυτότητα, ήταν ένα βιβλίο άρτιο και ολοκληρωμένο και μάλιστα ολόδικο μου. Η αίσθηση του να κρατώ το βιβλίο στα χέρια μου είναι εντελώς διαφορετική από το να το βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Δεν  πιστεύω απλώς πως έκανα τη σωστή επιλογή με το iWrite, αλλά είμαι σίγουρη και αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και από την άψογη συνεργασία που έχω μέχρι στιγμής με τον εκδοτικό.

Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια για την συνεργασία σου με την δημιουργική ομάδα του Εκδοτικού;

Επικρατεί ένα κλίμα συνεργασίας και συνεχούς υποστήριξης από τη δημιουργική ομάδα του εκδοτικού, που με έχει αφήσει έκπληκτη. Όλα τα παιδιά δεν είχαν μόνο τις γνώσεις για να φέρουν εις πέρας το «έργο» μου, αλλά είχαν και την υπομονή, την ευγένεια και τη διάθεση να μου εξηγούν το κάθε τι στο κάθε στάδιο που βρισκόταν το υπό έκδοση βιβλίο μου, να εξουδετερώνουν τις όποιες αμφιβολίες μου και να καθησυχάζουν τις ανησυχίες μου. Οι γνώσεις, η εμπειρία και ο επαγγελματισμός τους είναι σήμα κατατεθέν που σε συνδυασμό με την ποιότητα συνεργασίας που προσφέρουν δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στη δημιουργική ομάδα του εκδοτικού και στον καθένα ξεχωριστά, γιατί κυριολεκτικά με πήραν από το χέρι και με οδήγησαν στην εκπλήρωση του ονείρου μου.

Το διάστημα αυτό κυκλοφορεί η δεύτερη έκδοση του βιβλίου σου, ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από το «ταξίδι» του βιβλίου όλο αυτό τον καιρό;

Κάθε βιβλίο κι ένα ταξίδι, αλλά ότι είχα να μάθω τόσα πολλά από το δικό μου βιβλίο δεν το περίμενα. Εκεί που νόμιζα πως όλα τελειώνουν με τη συγγραφή, βρέθηκα μπροστά σε νέα μονοπάτια που σηματοδότησαν την έναρξη του ταξιδιού του βιβλίου μου στα χέρια των αναγνωστών. Ένα ταξίδι ψυχής η «Αναστασία» μου, για κάθε αναγνώστη, αυτό εισπράττω καθημερινά. Όλοι, λίγο ή πολύ, ταυτίζονται με κάποιον από τους ήρωες του βιβλίου και μου γράφουν τις δικές τους εντυπώσεις και συναισθήματα. Το γεγονός ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία, αγγίζει τον αναγνώστη και τον ευαισθητοποιεί, εκπληρώνοντας τον σκοπό  και το στόχο μου. Αυτός δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση και η ενσυναίσθηση του αναγνώστη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μου να γνωρίσει την αλήθεια κάτω από την επιφάνεια ερχόμενος σε επαφή με την ουσία.