τσουβαλίτσα 6

18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: Τα βιβλία μας κέρδισαν τις εντυπώσεις

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι εκδόσεις iWrite στη 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και, όπως πάντα, στοιχηματίζοντας στο καλό βιβλίο και επενδύοντας στον νέο Έλληνα συγγραφέα.

Ο ρόλος των εκδόσεων και των ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού εν γένει είναι να συμμετέχουν ουσιαστικά και με σοβαρότητα στον δημόσιο διάλογο και να μην διστάζουν να ασχοληθούν με κοινωνικά θέματα.

Περισσότερα

6-run-lola-run

Η Λόλα και τα Πουπουλάκια στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης!

Έλα να γνωρίσεις τη Λόλα την «πιο έξυπνη κότα του κόσμου» μαζί με τα ‘Πουπουλάκια’ από το Θεατρικό Εικαστικό Καλλιτεχνικό Κέντρο ΠΟΥΠΟΥΛΟ. Θα ακούσουμε ένα απόσπασμα του βιβλίου “run Lola run” της Μάρνης Χατζηεμμανουήλ.

Περισσότερα

5-paidiki-gonia

Η Τσουβαλίτσα και ο Κουαξάκης στη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

Η Γ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, μαζί με τις δασκάλες Βάνα Βουρτσάκη και Όλγα Κυριακίδου, παρουσιάζουν το παραμύθι της Δήμητρας Ακριτίδου και της Μάχης Γιαννακουδάκη “Τσουβαλίτσα και Κουαξάκης- Δύο Αχώριστοι Φίλοι”.

Περισσότερα

2-gynaikoktonia

«Γυναικοκτονία: Η γυναίκα ως εξιλαστήριο θύμα στην αποκλεισμένη ψυχολογία της Covid εποχής»

Ένα δάκρυ. Μια σταγόνα αίμα. Μια φωνή που σβήνει στο σκοτάδι.
Οι συνθήκες εγκλεισμού, που ζούμε τα τελευταία χρόνια λόγω του Covid-19, έφεραν στην επιφάνεια τη φρικτή πραγματικότητα που ζουν αρκετές γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

Περισσότερα

ζωή με πάθος

Εσύ θέλεις να ζεις μια ζωή με πάθος;

«Αυτό δεν είναι ακόμα ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που δίνει συνταγές για την ευτυχία και τη χαρούµενη ζωή, αλλά έναν οδηγό µε ερωτήµατα και ασκήσεις που θα σε φέρει στη δική σου αυτεπίγνωση.»

Περισσότερα

ισορροπημένα παιδιά

«Φροντισμένοι γονείς – Ισορροπημένα παιδιά»|Από την ειδικό Χαρά Βιδοζαχαράκη

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί: «γιατί να είναι τόσο δύσκολο; Αλλιώς φανταζόμουν τη σχέση μου με το παιδί μου» Αλήθεια, τι καθορίζει πραγματικά τη σχέση μου με το παιδί μου; -γράφει η Χαρά Βιδοζαχαράκη, πιστοποιημένη στην εκμάθηση τεχνικών μελέτης και ανάπτυξης ηγετικών χαρακτηριστικών σε παιδιά!

Περισσότερα

pexels-rodnae-productions-6936335 (1)

Γιατί παραμένουμε θεατές στον εκφοβισμό;

Σύμφωνα με τους Latané & Nida (1981), το bystander effect, το οποίο στα ελληνικά μεταφράζεται ως «η επίδραση παρευρισκομένων», είναι ένα φαινόμενο το οποίο εντοπίζεται στους αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι θεωρούν ότι, αν των πάρει αγνοήσουν ένα περιστατικό, αυτό θα εξαφανιστεί. Έτσι, λοιπόν, το bystarde effect, διακηρύττει ότι η πιθανότητα ένας παρατηρητής να βοηθήσει το θύμα σε ένα περιστατικό μειώνεται, όσο αυξάνεται ο αριθμός των παρατηρητών.

Περισσότερα

1133334

Το σωστό πρότυπο: Ο 10λογος του ΓΟΝΕΑ ΗΓΕΤΗ

Ο δρόµος της γονεϊκότητας δεν είναι πάντα εύκολος· έχει πολλές χαρές αλλά και προκλήσεις. Μόνο αν ξεκινήσουµε την εκπαίδευση από τους ίδιους µας τους εαυτούς, θα τη µεταδώσουµε και στα παιδιά µας και θα καταφέρουµε να διαµορφώσουµε έναν κόσµο, όπως θα θέλαµε να είναι – µε αξίες και αρετή.

Περισσότερα

4

Μόνο εάν αλλάξει η θέση των γυναικών στην κοινωνία, θα εφημερεύσει η ανθρωπότητα!

Όταν ήμουν μικρή, θυμάμαι ότι μου έμαθαν πως πρέπει να μιλάω μετά από τους άνδρες, να κάθομαι μετά από τους άνδρες, να κάθομαι μετά από τους άνδρες και να μου λένε εκείνοι πως να σκεφθώ και τι να κάνω. Βέβαια, κανείς δεν μου δίδαξε κάτι τέτοιο ευθέως, αλλά παρακολουθώντας τη μητέρα μου που ζούσε και ενεργούσε με αυτόν τον τρόπο, έμαθα και εγώ να συμπεριφέρομαι και να λειτουργώ έτσι.

Περισσότερα

bullying

Πειράγματα στο σχολείο: Πώς πρέπει τα παιδιά να τα αντιμετωπίζουν;

Ευχής έργο η αλλαγή στάσης των παιδιών που πειράζουν, που δέχονται τα πειράγματα, αλλά και των παιδιών που είναι μάρτυρες αυτών, ώστε να μην αδιαφορούν, αλλά να στηρίζουν ηθικά τα παιδιά- δέκτες πειραγμάτων.

Περισσότερα

N364 copy

Tips για την ομαλή προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο

Τι συμβαίνει όμως με τις πρώτες σχολικές τάξεις και κυρίως αυτές του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου, που είναι ένας εξολοκλήρου καινούριος κόσμος για τους πολύ μικρούς μαθητές;

Περισσότερα

Αλλάζοντας Εμένα, Ελένη Σολταρίδου, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

Ο γυμνός εαυτός μου μπροστά στον καθρέφτη

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να αποδεχόμαστε τα θετικά και τα αρνητικά μας στοιχεία. Να αγκαλιάζουμε τον εαυτό μας όπως ακριβώς είναι και μόνο έτσι σκαλί σκαλί συμβάλουμε στη εξέλιξη μας. Να βλέπουμε τον εαυτό μας κατάματα, να του δίνουμε περιθώριο βελτίωσης και να να τον αγαπάμε.

Περισσότερα

N313

Η εικονική πραγματικότητα στερεί τη χαρά της δημιουργίας

Για να τροποποιήσουμε λοιπόν τη συμπεριφορά των παιδιών θα πρέπει πρώτα εμείς ως ενήλικες να στοιχειοθετήσουμε μια σταθερή και ελεγχόμενη στάση απέναντι στην τεχνολογία.

Περισσότερα

Ν334

Η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας, δε σημαίνει έλλειψη ικανοτήτων!

Εγώ θα σας πω ότι είναι αδύνατον να μην ανησυχείτε για πράγματα και καταστάσεις στη ζωή σας. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε τον τρόπο που ανησυχείτε.

Περισσότερα

N290

Γονιμότητα σήμερα: Μια Νέα ζωή είναι εφικτή κάθε στιγμή!

Οι γυναίκες σήµερα βιώνουν την εγκυµοσύνη ως µια «υποχρεωτική» πορεία στη ζωή τους και µπαίνουν απροετοίµαστες ψυχικά σε αυτή την περίοδο-πρόκληση της ζωής. Η φροντίδα και η ενηµέρωση σε µια εγκυµοσύνη είναι αυτό που θέλω να προσφέρω έτσι ώστε να αναπτυχθεί µια σχέση ανάµεσα στη γυναίκα και το φυσικό της σώµα, ανάµεσα στη µητέρα και το έµβρυο από τις πρώτες ηµέρες της εγκυµοσύνης.

Περισσότερα

Ν164

Ελέγχω τα συναισθήματά μου ~ Ελέγχω τη ζωή μου!

Το βιβλίο µάς βοηθά να θυµηθούµε αυτά που ήδη γνωρίζουµε µέσα µας, να συνειδητοποιήσουµε πως τα πράγµατα δεν συµβαίνουν σε εµάς, αλλά για εµάς και πως είµαστε συνδηµιουργοί της ζωής και του κόσµου µας.

Περισσότερα

203859327_163922405654379_5136122068019927115_n

Ο γιος μου είναι ο άντρας των ονείρων μου!

Οι µαµάδες µε γιους έχουν τη χαρά να µεγαλώσουν τον άντρα των ονείρων τους και θέλουν να είναι τέλειες στον ρόλο τους. Απαιτητικές µε τον εαυτό τους, διαθέτουν τον χρόνο και την ενέργειά τους για να διευκολύνουν τα αγόρια τους να αφοσιωθούν στο σχολείο και την απόλαυση της εφηβικής ελευθερίας.

Περισσότερα

Μαθήματα στη γλώσσα της αγάπης, Νέλυ Βυζαντιάδου, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

Η ξεχωριστή σημασία της πατρικής αγάπης για την κόρη

Είχα διαπιστώσει από καιρό ότι τελικά διάλεγα ακατάλληλους άντρες, γιατί δεν ήμουν έτοιμη να αφήσω τον πατέρα μου. Είχα τρομάξει πολύ με αυτή τη διαπίστωση, αλλά η αλήθεια ήταν πως σαν τον πατέρα μου κανείς.

Περισσότερα

Χ 258

Όταν λέμε “Σ’αγαπώ”, ταρακουνάμε ολόκληρο τον κόσμο!

Το “Σ’ αγαπώ” έχει 3 στοιχεία: μετάνοια (Λυπάμαι), συγχώρεση (Σε παρακαλώ συγχώρεσέ με) κι ευγνωμοσύνη (Σ’ ευχαριστώ). Έτσι, συντελείται η μεταμόρφωση και μπορούμε να βρισκόμαστε συνέχεια σε μια κατάσταση ευγνωμοσύνης κι εμπιστοσύνης.

Περισσότερα

N109

“Η μητέρα μέγαιρα και ο άγιος πατέρας”

Στο δεύτερο αυτό μοντέλο εξάρτησης, εμφανίζεται και πάλι το σκηνικό ενός οικογενειακού πλέγματος σχέσεων, μόνο που η διανομή των ρόλων είναι διαφορετική – πάντα όμως με πρωταγωνιστή την εξαρτητική σχέση, τις Σκιές των γονιών και την ανθρωποθυσία των τέκνων.

Περισσότερα

πως σκέφτεται ένας καταναλωτής

Τελικά, πως σκέφτεται ο καταναλωτής;

Ο συμβολικός όρος «μαύρο κουτί» οφείλεται στο γεγονός ότι οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο μυαλό του ατόμου είναι άγνωστες κι αδιευκρίνιστες, με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά αδύνατο να καταγραφούν, να αποκωδικοποιηθούν και να δημιουργήσουν ξεκάθαρα μοτίβα και μοντέλα.

Περισσότερα

σχολικός εκφοβισμός

Πιθανές ενδείξεις ότι το παιδί έχει σας έχει πέσει Θύμα Εκφοβισμού στο σχολείο

Στο παρον κεφαλαιο θα δοθούν επιγραµµατικά κάποιες πιθανές ενδείξεις οι οποίες θα µπορούσαν να βοηθήσουν τους γονείς να εντοπίσουν αν το παιδί τους είναι ή όχι θύµα εκφοβισµού στο σχολείο.

Περισσότερα

μυστικά για να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου

Τα μυστικά για να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου!

∆εν µπορείτε να είστε καλοί σε όλα, δεν είναι απλά ανθρώπινο. Εντοπίστε λοιπόν τα δυνατά σας σηµεία, και αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως πραγµατικά είναι.

Περισσότερα